Balears Vadevi
El Consell de Mallorca renova col·laboració amb el Banc d’Aliments

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, han analitzat amb els responsables de la Fundació Banc d’Aliments de Mallorca les dades actuals de famílies i entitats de l’illa usuàries del servei i possibles noves fórmules de col·laboració.

La presidenta de la institució insular ha assegurat que «la nostra voluntat, enguany, és continuar col·laborant de forma directa amb la Fundació Banc d’Aliments perquè som conscients de la importància de la tasca que duen a terme, una feina molt necessària que s’ha vist complicada durant la pandèmia».

Tant Catalina Cladera com la presidenta de l’IMAS han volgut aprofitar la trobada per agrair la dedicació desinteressada de totes les persones que col·laboren amb l’entitat, «ja que amb el seu temps i dedicació fan possible que moltes famílies de Mallorca que viuen en situació de precarietat puguin tenir cobertes les seves necessitats bàsiques», ha destacat Sofia Alonso.

La consellera de Drets Socials ha remarcat «l’esforç que ha suposat per a tots els voluntaris implicats en el Banc d’Aliments atendre la demanda creixent durant els mesos de pandèmia i estem molt agraïts per la seva entrega i compromís».

La Fundació Banc d’Aliments de Mallorca, guardonada l’any passat amb el Premi Jaume II en reconeixement per la seva tasca, distribueix, diàriament, entre 6 i 7 tones de productes de primera necessitat a prop d’un centenar d’entitats socials, que són les encarregades de fer-los arribar a més de 3.000 persones que viuen en situació de vulnerabilitat.

El president de l’entitat, Raimundo Montis, ha reconegut que «s’estan vivint uns moment complicats. Ha canviat el perfil i s’ha incrementat el número de persones que demanden els nostres serveis» i ha destacat la solidaritat de les administracions i del poble mallorquí per “anar sortint d’aquesta situació». «Banc d’Aliments són les institucions i la societat mallorquina, perquè sense ells no existiria», ha dit.

A més de la subvenció nominativa de 100.000 euros aprovada el passat mes de maig pel Ple del Consell de Mallorca, per ajudar a la Fundació a desenvolupar amb més facilitat la seva tasca de repartiment de recursos bàsics a la resta d’entitats de Mallorca afectades per l’increment de la demanda a causa de la pandèmia, Banc d’Aliments rebrà 40.000 euros de la convocatòria de subvencions per a entitats locals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa