Balears Vadevi
El Consell de Mallorca impulsa l’economia amb 3,7 milions d’euros pel pressupost de 2022

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de Consell de Mallorca gestionarà durant 2022 un pressupost de 31,76 milions d’euros. És el que es preveu al projecte de pressuposts que ha presentat el departament que inclou àrees tan diverses com Artesania, Joventut, Participació o els Serveis d’Assistència a l’Administració local.

El gruix d’aquesta quantia correspon a les inversions en els municipis de Mallorca de la Direcció Insular de Desenvolupament Local (amb un pressupost total de 19,7 milions d’euros), que es vehiculen a través de la convocatòria de subvencions per dur a terme actuacions de competència municipal i de la convocatòria d’ajudes per implementar els Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

I com en anys anteriors, el pressupost de la Direcció Insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca augmenta, fins arribar als 3,7 milions d’euros. Per això, creixeran les partides destinades a subvencions a favor d’empreses, entitats i ajuntaments per arribar a més projectes que fomentin l’economia de Mallorca. Es preveu que, en total, es convoquin ajudes per un total de 2 milions d’euros.

Igualment, l’augment en el pressupost d’aquesta àrea clau del Consell també es plasmarà en el suport a l’economia social. El 2021 l’Associació Mercat Social va rebre 30.000 euros per fer actuacions de foment de l’economia social i solidària entre les entitats locals i, el 2022, aquesta ajuda serà de 50.000 euros. El Consell demostra així que l’aposta per aquest sector, que contribueix a la diversificació econòmica i a un tipus d’empreses amb valor afegit i ètic, és ferma.

Pel que fa al sector de l’Artesania, es mantindran les subvencions, i augmentarà la quantia d’aquelles destinades al foment dels oficis artesans, sumant un total de 337.000 euros (100.000 més dels que s’han repartit enguany). També es convocaran de nou els premis d’Artesania, que s’han reprès després de tres anys, i es recuperaran els de l’Oficina de Responsabilitat Social (ORS). 

Els oficis artesans reben una atenció destacada en el pressupost de 2022/Cedida

La Direcció Insular d’Artesania, que el 2022 disposarà d’un pressupost de 406.000 €, també dedicarà esforços a impulsar una modificació de la Llei d’Artesania, a difondre el nou Repertori d’Oficis Artesans (ROA) i a aglutinar les necessitats del sector a través d’una jornada específica per crear un full de ruta comú cap a la professionalització i modernització dels artesans i artesanes de Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa