Va competir amb unes postres amb all negre; el dues estrelles Michelin Álvaro Salazar va explicar les novetats de “Voro”, que obre en uns dies, com l’”Homenatge a la sípia” en tres passos (homenatge per tant a Mallorca i el seu producte); es va cuinar bacallà a baixa temperatura després servit al jurat en un suport amb forma de mà que sostenia branques d’encens (la mà és símbol de gratitud i respecte a la cultura tailandesa), es va viatjar gastronòmicament al Sud-est asiàtic després d’haver viatjat abans al Marroc, Koldo Royo va revelar que Guijuelo és més lleig a Manacor i també va desafiar l’audiència a escenificar “l’últim balla de moda a TikTok”, es van esgotar les butlletes de 5 euros a benefici d’APROSCOM que donaven opció al sorteig posterior d’una cafetera de gairebé luxe o a un pernil de pinta michelinesca…

Tot això i molt més va passar en l’última de les quatre jornades del certamen Potur Chef, que va tenir els seus capítols destacats a les respectives finals oficial (Protur Chef) i oficiosa (Protur Chef Kids), a més del Celebrities, que enfrontava quatre parelles de figures mediàtiques: l’humorista i músic Jaime Gili amb la periodista Esmeralda Marugán, l’actor Joan Carles Bestard (en vessant ‘Madò Pereta’) i l’empresària Maria Barceló, l’humorista Carlitos Alcover i el youtuber Miquel Montoro, més el televisiu Toni Ballador (“Uep com anam” a IB3 TV) i l’actriu, model i també televisiva Marga Bonnín.

Participants a Protur Chef ‘Celebrities’ | cedida

Diumenge va tenir lloc l’habitual repertori d’activitats que es van allargar fins les sis de la tarda: mercat ambulant gastronòmic, xerrades, debats, tallers per a grans i petits, tasts, showcookings i fins a sessions de DJ. Era el moment i l’hora de la proclamació de guanyadors.

Guanyadora del Protur Chef 2022 | cedida

I en el capítol de guanyadors, Ballador i Bonnín al “Celebrities”, Laura Gago al “Kids”, i al podi del quart Protur Chef, a la Primera o el que vindria a ser la Futura Primera Divisió, Annge Mohamed Embarek. Com a premi, rebrà 3.000 euros, a més a més d’un contracte en pràctiques remunerat i d’un mes de durada, incloent-hi allotjament, en un dels hotels de la cadena Protur. Embarek és alumna del cicle formatiu de grau superior de Direcció de cuina del CIFP Juníper Serra i competia amb En gairebé 200 alumnes de més de 50 escoles de cuina representatives de tota la geografia de l’Estat.

Al jurat dels diferents certàmens, hi participaren: Álvaro Salazar (Voro, dos Estrelles Michelin), Fernando Arellano (dues Estrelles Michelin amb Zaranda, feliçment retornat a l’Hotel Es Príncep), Joan Marc Garcias Amer , Andreu Genestra (Estrella Michelin i dos Soles Repsol al restaurant amb el seu propi nom de l’hotel Predi de Son Jaumell, a Capdepera), David Moreno (restaurant de l’hotel Can Simoneta a Capdepera), els sommeliers Javier Gómez i Toni Tarragó, Toni Juaneda de cometemenorca.com, la periodista gastronòmica Jan Edwards o el mateix president del jurat Tomeu Caldentey.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa