Balears Vadevi
El Govern incrementa la inversió pel foment dels productes agraris de qualitat

El Consell de Govern, a proposta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera (FOGAIBA), ens adscrit a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha aprovat iniciar l’expedient de despesa per incrementar en 600.000 € el crèdit destinat a la línia d’ajuts per fomentar la producció de productes agrícoles de qualitat per al període 2018-2020. D’aquesta manera, la quantia total destinada a aquesta línia d’ajuts serà d’1.600.000 €, repartits entre quatre convocatòries.

La resolució del president del FOGAIBA, de 10 d’agost de 2018, fixava la convocatòria de subvencions per fomentar la producció de productes agrícoles de qualitat per al període 2018-2020, amb la previsió de quatre convocatòries per un import total d’1.000.000 €. Una vegada resolta la tercera convocatòria, atès que aquesta línia està en tramitació i que la demanda ha estat superior a la prevista, es fa necessari incrementar la dotació econòmica que s’havia previst en un principi. Per això, s’incrementa en 600.000 € la partida per a la quarta convocatòria.

Aquesta línia d’ajuts va dirigida a fomentar els productes agrícoles de qualitat, com són les denominacions d’origen (DO Vi Binissalem i DO Vi Pla i Llevant), les denominacions d’origen protegides (DOP Formatge de Maó, DOP Oli de Mallorca i DOP Oliva de Mallorca), les indicacions geogràfiques protegides (IGP Sobrassada de Mallorca, IGP Ametla de Mallorca, IGP Vi de la Terra de Mallorca, IGP Vi de la Terra Illes Balears, Vi de la Terra Illa de Menorca, Vi de la Terra Eivissa, Vi de la Terra Formentera i Vi de la Terra Serra de Tramuntana-Costa Nord), l’agricultura integrada i l’agricultura ecològica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa