Balears Vadevi
El presumpte estafador d’oli a les Balears es venia com a principal productor ecològic de les Illes

Es continuen destapant detalls sobre la macro estafa que ha esquitxat el sector de l’oli de les Balears. Si fa unes hores es coneixia que l’empresa del presumpte autor del frau, P.G. propietari de la societat Oro Oleum, hauria estat venent oli de gira-sol com si fos d’oliva, ara s’ha sabut que des de l’any 2018 s’estarien presentant com els principals productors d’oli d’oliva ecològic de les Illes, amb prop d’una desena de finques entre Mallorca i Eivissa i unes 20.000 oliveres en propietat.

Segons avançava el diari Ultima Hora, fa prop d’un any que es va iniciar la investigació i finalment s’ha detingut l’empresari, la seva dona i fillastre acusats d’estafa contra la propietat industrial i falsificació de certificat. Les autoritats del SEPRONA han confirmat que el producte no provenia íntegrament de Balears ni era exclusiu ni d’alta qualitat com afirmaven, sinó que es barrejava amb altres olis de gira-sol i d’altres de baixa qualitat. Tots tres haurien quedat en llibertat amb càrrecs.

El president del Consell Regulador, Joan Mayol, confirmava a Balears Vadevi que varen denunciar que havien vist que un empresari estava venent oli d’oliva amb el logo d’Oli d’Oliva de Mallorca sense està emparat per aquesta denominació d’origen i que, així mateix, indicava que es tractava d’un producte ecològic, quan tampoc l’empresa no constava en el registre de productors ecològics de les Illes Balears.

Mayol també manifestava la sorpresa per l’abast del suposat frau massiu: “No pensàvem que seria tan gros“, es lamentava. “Estam contentíssims que es destapi aquesta notícia, valoram molt positivament que la justícia actuï com que el consumidor pugui estar tranquil del producte que consumeix, sobretot quan es tracta de mantenir la confiança en segells de qualitat com el de Oli d’Oliva de Mallorca”, ha afegit el president del Consell Regulador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa