Balears Vadevi
Macro estafa a les Balears per la presumpta venda d’olis fraudulents

El jutjat d’Instrucció número 2 de Palma investiga un cas de presumpta estafa massiva per un frau al consumidor que comprava oli de gira-sol com si fos d’oliva de qualitat.

La investigació arrancà aquest estiu arran de les sospites que la DO Oli d’Oliva de Mallorca trasllada a la conselleria de Salut i a la d’Agricultura. El president del Consell Regulador, Joan Mayol, ha confirmat a Balears Vadevi que varen comunicar a aquests dos departaments que havien vist que un empresari estava venent oli d’oliva amb el logo d’Oli d’Oliva de Mallorca sense està emparat per aquesta denominació d’origen i que, així mateix, indicava que es tractava d’un producte ecològic, quan tampoc l’empresa no constava en el registre de productors ecològics de les Illes Balears.

Arran d’aquesta denuncia, el SEPRONA inicià una investigació que ha conduït a la detenció de l’empresari, la seva dona i el seu fill. Se’ls acusa d’un delicte d’estafa massiva en la venda d’oli que etiquetaven com extra verge de gran qualitat quan realment es tractava de gira-sol i de qualitat inferior.

Segons la investigació, com avançava el diari Ultima Hora, l’empresa venia aquest oli a petits comerciants i grans cadenes alimentàries de Mallorca. Segons informen fonts properes, la Guàrdia Civil hauria fet un escorcoll de l’empresa, situada a Marratrxi, a un soterrani on s’emmagatzemava l’oli presumptament fraudulent destinat a la venda.

Mayol ha manifestat sorpresa per l’abast del suposat frau massiu: “No pensàvem que seria tan gros”, ha declarat a Balears Vadevi. Estam contentíssims que es destapi aquesta noticia, ho valoram molt positivament. Tant que la justícia actuï com que el consumidor pugui estar tranquil del producte que consumeix, sobretot quan es tracta de mantenir la confiança en segells de qualitat com el de Oli d’Oliva de Mallorca”, ha afegit el president del Consell Regulador.

Mayol ha volgut agraïr especialment la tasca del SEPRONA que ha conduït a la paralització de l’activitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa