Balears Vadevi
Els pescadors no poden sortir a pescar si no baixa el preu del gasoil

Les conseqüències de l’augment del preu del carburant arriben directament al sector agroalimentari. Els darrers en aixecar la veu de l’alarma han estat els pescadors que diuen que ja no poden pagar el gasoil.

Literalment afirmen que ara ja paguen per poder sortir amb les barques, que no els surt rendible treballar per la carestia dels carburants. Per això 300 barques que pesquen a la mar balear podrien quedar a port en els pròxims dies si no s’aconsegueix frenar l’escalada del preu dels carburants.

Aquest és l’advertiment que fan des de la Federació Balear de Confraries de Pescadors, que avisen que així com vagin acabant el gasoil ja no podran pagar una nova càrrega dels dipòsits, ni amb el preu subvencionat. Veuen amb preocupació que, amb oscil·lacions, el preu no fa més que apujar i demanen mesures que alleugin l’increment dels costos.

El president de la Federació, Domingo Bonnin, ha dit avui que la flota de les Illes està arribant al límit i que no els quedarà més remei que amarrar les barques, quan acabin el gasoli que queda ara als dipòsits. “El que ens diuen uns i altres és que ara mateix no hi ha cap guany amb sortir a pescar, que han de pagar de les seves butxaques aquest increment del preu i això no és sostenible” Ho se troba la manera d’ajudar als pescadors o acabaran per no sortir. I aquí sabem que ni el Govern de la Comunitat Autònoma ni el ministeri tenen gaire marge per maniobrar però el problema és real i necessitam solucions aviat”.

A això s’afegirà la protesta dels transportistes prevista la setmana que ve per la mateixa qüestió . Per això, diuen des de la Federació Balear de Confraries de Pescadors, que els dos fets sumats poden provocar desabastiment . “Sembla mentida que sigui tan mal d’entendre que som illes i que si el transport s’atura i nosaltres no sortim, acabarem tenint un problema d’abastiment de productes alimentaris”, diu Bonnin. 

Una insularitat que pot costar molt cara si es concreten tots aquests elements del que defineixen com la tempesta perfecta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa