Balears Vadevi
Els primers xots immunitzats contra la llengua blava ja surten de Balears

Una remesa de 425 xots per a engreix han sortit aquest dijous cap a la Península, amb destinació al centre d’engreixament de Monreal del Campo, a Terol. Es tracta dels primers animals que surten de les Balears després d’haver estat vaccinats contra la llengua blava. Són xots de tres mesos d’edat als quals fa almanco 21 dies que se’ls va administrar el vaccí Bluevac BTV-4. Els animals procedeixen de cinc finques de Mallorca, ubicades a Manacor, Montuïri, Inca, Campos i Es Llombards.

Segons el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, «si es compleix amb les garanties sanitàries, es pot reactivar el circuit comercial d’aquests animals amb la Península, que s’havia hagut de paralitzar amb la detecció del brot de la llengua blava». Cal recordar que amb la declaració oficial del brot, el passat mes de juliol, es va prohibir, de manera cautelar, el moviment i transport d’animals en vida fora de les Illes Balears. Aquest flux comercial s’hauria pogut recuperar fa un parell de setmanes, ja que la immunització del bestiar s’assoleix al cap de 21 dies després de l’administració del vaccí, i la campanya de vaccinació va començar dia 12 de juliol, però fins ara no ha estat necessari, ja que els animals nascuts durant aquests mesos s’han destinat al consum intern.

La campanya de vaccinació, a bon ritme

La vaccinació del bestiar contra la llengua blava avança a bon ritme. Es va posar en marxa tan sols 12 dies després de la declaració del brot i la previsió és finalitzar aquesta campanya aquesta tardor. La vaccinació va a càrrec dels veterinaris de les Associacions de Defensa Sanitària (ADS) i també de manescals contractats aposta per la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Actualment un 80% dels animals ja han estat vaccinats. A Eivissa i Formentera, la vaccinació ja està completada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa