Balears Vadevi
Els vins de Mallorca promocionen les varietats autòctones al Saló de la Guia Peñín

El Saló de la Guía Peñín ha tornat a mostrar els millors vins recollits en aquesta publicació reconeguda del sector vitivinícola estatal; i un any més, no hi ha faltat la representació dels vins fets a Mallorca a través de cinc bodegues que han presentat aquells vins que han obtengut puntuacions iguals o superiors als 90 punts a la guia.

Miquel Gelabert es mostra satisfet pels resultats de l’anada a Madrid/M.G

El cellerer Miquel Gelabert hi fou present amb una selecció dels vins de la bodega de Manacor. Gelabert, assidu d’aquest certamen gràcies a les bones puntuacions que reben sempre els seus vins, confirma a Balears Vadevi que “la fira ha anat molt bé”, que l’afluència ha estat notable i que ha fet “molts i interessants contactes“.

Enguany hi ha participat amb deu referències. Tres negres, que han rebut 92 punts: Gran Vinya Son Caules 2012, Son Moix Negre 2016 i Torrent Negre Selecció Privada 2014 . Amb 91 punts, els negres Autònom 2014 i Gran Vinya Son Caules 2013 i els blancs Sa Vall Selecció Privada 2015 i Son Moix Blanc 2016. i, finalment, amb 90 punts, el blanc Golós Blanc 2018 i els negres Golós Negre 2016 i Torrent Negre 2013.

També hi ha estat present Bodegas Ribas, el celler en actiu més antic de Mallorca, que hi ha duit tots els seus negres amb la màxima puntuació: Ribas, Sió, Ribas de Cabrera i Desconfío de la gente que no bebe, i també el Sió Blanc.

Bodegas Ribas és membre de Grandes Pagos de España/Bodegas Ribas

Can Vidalet, de Pollença, ha presentat el vi d’àmfora de premsal blanc Barros de Cecili acabat de madurar al fons de la mar. Elisabet Fuentes, l’enòloga de la casa i directora del projecte ha reportat la visita del conegut ‘guru’ del vi britànic Tim Atkin, interessat en aquest particular vi criat al fons de la mar.

Elisabet Fuentes, enòloga de Can Vidalet, ha presentat un vi d’àmfora/Can Vidalet
Tim Atkin s’interessà per Barros de Cecili de Can Vidalet | Can Vidalet

També s’han pogut tastar vins de Binigrau, de Biniali i de Can Axartell, de Pollença.

Aquest Saló és una trobada anual de cellers i professionals que cerquen impulsar el vi de qualitat. Enguany hi ha participat prop de 400 celler, procedents de totes les zones productores de l’Estat, i que han donat a conèixer poc més de 2.000 referències.

Com punt de trobada es fan contactes entre els productors i els professionals de perfil comprador i prescriptor amb la intenció de reactivar les relacions comercials i per a impulsar a un dels sectors més danyats per la pandèmia. En el Salón de los Mejores Vinos participen tot tipus de projectes enològics: des dels cellers i els grups més coneguts, als petits cellers familiars de limitades produccions o propostes més personals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa