Balears Vadevi
Els vins de Mallorca tornen a les fires internacionals i s’apunten un èxit

Els vins de Mallorca han tengut presència destacada, a Zuric, a la mostra Taste Spain 2022. En el marc d’aquesta fira, una delegació de la DO Pla i Llevant, DO Binissalem i de l’IGP Vi de la Terra Mallorca han viatjat fins a la ciutat suiïssa per promocionar els seus vins, de la mà de la conselleria d’Agricultura i amb el suport de l’ICEX. Aquesta fira concentra en un mateix espai a exportadors d’aliments i begudes prèmium d’Espanya amb els importadors i distribuïdors suïssos.

Les particularitats dels vins illencs han centrat el seminari del periodista i tastador, David Schwarzwalder, autor de la primera guia de vins espanyols a Alemanya i gran coneixedor del vi d’Espanya, i també de Balears. Un seminari que té lloc durant aquesta fira. En la seva intervenció amb ocasió del tast que va dirigir, Schwarzwalder, va destacar la qualitat dels vins de Mallorca tot parlant del seu caràcter mediterrani i de la necessitat de valorar molt especialment la singularitat que tenen gràcies a la seva elaboració a partir de varietats pròpies.

Schwarzwalder va destacar la qualitat i la singularitat dels vins presents en el tast/Cedida

Els cellers que han participat en el tast per DO Pla i Llevant són: Bodegas Miquel Oliver amb el seu QBQ de giró, Bodegas Bordoy ha duit Marès i Elements de finca Es Fangar. De la DO Binissalem hi són presents Ca Sa Padrina, amb el seu Gran Padrina, i José Luis Ferrer, amb el seu negre Veritas Vinhyes velles. Per part de Vi de la Terra Mallorca hi han anat És Verger i el seu vi  ‘Els Rojals’ del 2016; el celler Dalt Turó, amb el seu ‘Dalt Turó Granat 2018’ i el celler Butxet Viticultors amb el seu vi ‘Son Claret’. també hi va participar el celler eivissenc Can Rich, amb el seu vi Selección.

Una imatge d’unitat del sector amb aquestes botellles que es varen poder tastar a Zuric/Cedida

Magdalena Mesquida, presidenta del Consell Regulador de VT Mallorca, assenyala que iniciatives com aquestes “són imprescindibles per a continuar impulsant l’exportació, mercat que va ajudar molt en pandèmia al sector del vi”. “És molt important aquesta col·laboració amb SEMILLA, perquè ens permet a tot el sector de vins de Mallorca i de Balears treballar de manera conjunta i acudir a moltes fires tant nacionals com internacionals”.

En conjunt s’ha vist com a factor molt positiu el fet que totes tres marques de qualitat hagin concorregut a aquesta fira per mostrar la capacitat i la potencialitat d’un sector que és dels que aporten més al PIB de la indústria agroalimentària de Mallorca. De fet, després de la participació a Zuric, les pròximes cites marcades en el calendari són Madrid Fusió, a finals de març; la Barcelona Wine Week, a l’abril i Fenavin i Prowein al maig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa