Balears Vadevi
Finca Biniagual incorpora l’enòleg Matthieu Pichenot
Matthieu Pichenot, el nou enòleg de Finca Biniagual
Matthieu Pichenot, el nou enòleg de Finca Biniagual

!--akiadsense-->

Finca Biniagual vol fer “una passa més cap a l’excel·lència i la sostenibilitat” i és per això que ha decidit incorporar un nou enòleg. És en Matthieu Pichenot, francès de 38 anys que a partir d’ara és el gerent i director tècnic d’aquest celler, de viticultura i també de l’explotació agrícola.

Pichenot és diplomat en enologia i enginyer en viticultura i enologia. Ha estat 6 anys e nòleg i responsable del celler Domaine Gayda a Llenguadoc, un celler pioner en viticultura ecològica en el que ha elaborat vins amb reconeixement internacional. Els darrers tres anys ha estat el responsable tècnic i en òleg del celler Chateau de Lastours.

Ara aquest enòleg liderarà el projecte de Biniagual i farà feina amb José Luis Seguí i Isaías Curiel, que ja fa molts anys que elaboren els vins d’aquest celler.

“El projecte de Biniagual m’atreu a més a més per la seva filosofia de policultiu i l’agricultura circular”, diu Picherot. “Hem sembrat llegums i cereals a les vinyes, principalment com a abonament verd i per evitar el creixement de males herbes de forma natural. I les llavors són del mateix cultiu de la finca, igual que el fems de les ovelles. D’aquesta manera es retorna a la terra part d’allò que produeix”, afegeix.

La Finca Biniagual a més a més de celler és una explotació agrícola amb 170 hectàrees. Abarca 34 hectàrees e vinya, plantacions d’oliveres, cítrics i fruits secs, cereals i farratge i un ramat de 300 ovelles. L’agricultura està inscrita a la Producció Integrada, un sistema que garanteix una producció sostenible dels aliments mitjançant la utilització preferent de tècniques respectuoses amb el medi ambient.

El clima de Mallorca no és res nou per l’enòleg francès. “Jo venc del sud e França amb molta similitud climàtica. Les dues zones són de ploure poc, semi desèrtiques i de clima mediterrani. La diferència està en el vent, al sud de França la tramuntana bufa molt fort, i en la calor de l’estiu que a Mallorca és més intens”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa