Balears Vadevi
El Govern dedica dos milions d’euros a mantenir el reg amb aigua depurada

El Consell de Govern d’aquesta setmana, a proposta de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha encarregat el manteniment de les infraestructures de regadiu amb aigües depurades de les Illes Balears. El projecte ha estat adjudicat a l’empresa TRAGSA, per un import de 2.000.000 d’euros per als anys 2023 i 2024.

D’aquesta manera, per a les infraestructures de Mallorca, 11 en concret, es destinaran 738.670,38 euros cada any; a les de Menorca, 2 en concret, es dediquen 95.693,49 euros cada any; a la d’Eivissa, 53.635,23 euros cada any, i a la de Formentera, 112.000,89 euros cada any.

Una xarxa estesa per cada una de les Illes Balears

A les Balears hi ha 15 infraestructures de regadiu amb aigües depurades, que es troben en funcionament o finalitzades, i a les quals la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació fa el manteniment. En el cas de Mallorca són: Santa Maria del Camí, Inca, Son Servera, Capdepera, Consell-Alaró, Maria de la Salut-Sineu-Ariany-Petra, Algaida-Montuïri, Vilafranca, Lloseta, Peguera i Artà; a Menorca, hi ha les de Ciutadella i es Mercadal; a Eivissa, la de Santa Eulària des Riu, i a Formentera, la de Sant Francesc.

Totes les obres han estat promogudes pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i executades per l’empresa TRAGSA. En tots els casos, es tracta d’una bassa d’acumulació d’aigua depurada, amb estació de bombeig, desinfecció i filtratge, i una xarxa de reg amb hidrants. El manteniment és necessari, atesa la complexitat de les infraestructures, per aconseguir un funcionament correcte i per garantir el reg a les comunitats de regants.

Aquest encàrrec compta amb l’informe del Servei de Reforma i Desenvolupament Agrari, que justifica l’encàrrec de les tasques a TRAGSA per raons d’economia, eficàcia i eficiència, i també amb l’informe del Servei Jurídic de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa