Comencen les activitats organitzades amb motiu de la Diada de les Illes Balears on el producte local, i el vi en particular, tenen paper destacat. Així des d’avui i en els pròxims dies, la Conselleria d’Agricultura ha organitzat una sèrie de tasts per diversos municipis de les Balears amb la intenció que els ciutadans puguin conèixer els vins que es fan a cada una de les Illes.
El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha explicat que «el que pretenem amb aquesta activitat és que la gent tasti i conegui el vi que es fa a les illes veïnes». És a dir, en les degustacions de Mallorca s’hi tastaran vins de Menorca, Eivissa i Formentera; a Eivissa s’hi tastaran vins de Mallorca, Menorca i Formentera, i així successivament a la resta de les illes. Els tasts seran dirigits per prestigiosos sommeliers com Josep Johué, Campió de Balears 2024, Josep Lluís Llabrés, Tòfol Reus, i el professor José Escalona.

En concret, a Mallorca hi ha previstes quatre degustacions. Tendran lloc a 4 municipis diferents:
DEIÀ 29 DE FEBRER 18:00 h impartit pel sommelier Josep Juhe.
SA POBLA 1 DE MARÇ 12:00 h impartit pel sommelier Josep Juhe.
SANT LLORENÇ 1 DE MARÇ 19:00 h impartit pel sommelier Josep Lluis LLabrés
SINEU 2 DE MARÇ 12:00 h impartit pel sommelier i cellerer Tòfol Reus
Els vins que es tastaran a Mallorca són: BES ROSAT CAN RICH 2022 eco (IGP Eivissa), IBIZCUS NEGRE 2015 (IGP Eivissa), ALBA BLANCA BODEGAS TORRALBA 2023 ((IGP Menorca), 2 TANCAS BINIFADET 2020(IGP Menorca) i ES MONESTIR TERRAMOLL 2018 eco(IGP Formentera).
A MENORCA- 2 DE MARÇ 12 H-FORNELLS
Al Tast de Vins Illes Balears de Menorca, es degustaran vins de DO Pla i LLevant, DO Binissalem, IGP Eivissa, IGP Formentera e IGP Mallorca, la sessió de tast tindrà lloc a la plaça de s’Algaret de Fornells i serà impartida per José Escalona, professor i investigador de la Universitat de les Illes Balears. Concretament seran MANTO NEGRO CAN FUMAT 2022(DO Binissalem), CALLET CAN MAJORAL 2022 eco(DO Pla i Llevant), GIRÓ ROS GALMES I FERRER 2022 (IGP Mallorca), BES ROSAT CAN RICH 2022 eco (IGP Eivissa) i ES MONESTIR TERRAMOLL 2018 eco (IGP Formentera)
A EIVISSA- 2 MARÇ 12 H-CLAUSTRE AJUNTAMENT EIVISSA
Es tastaran vins de: DO Pla i LLevant, DO Binissalem, IGP Menorca, IGP Formentera i IGP Mallorca, la sessió de tast tindrà lloc al Claustre de l’Ajuntament d’Eivissa i serà impartida pel Sr. Josep Lluis Llabrés, sommelier i bon coneixedor dels vins de les Illes Balears. Seran el AMIC AMAT JAUME DE PUNTIRO 2022 eco (DO Binissalem), CALLET CAN MAJORAL 2022 eco (DO pla i Llevant), GIRÓ ROS GALMES I FERRER 2022 (IGP Mallorca), ALBA BLANCA BODEGAS TORRALBA 2023 (IGP Menorca) i ES MONESTIR TERRAMOLL 2018 eco (IGP Formentera).
A FORMENTERA- 3 DE MARÇ 12 H-CENTRE ANTONI TUR “GABRIELET”
Es tastaran vins de: DO Pla i LLevant, DO Binissalem, IGP Menorca, IGP Eivissa i IGP Mallorca, la sessió de tast tindrà lloc el Centre Antoni Tur “Gabrielet” i serà impartida per Josep Lluis Llabrés, sommelier. Els vins seran: ROSAT 110 VINS NADAL 2022 (DO Binissalem), CALLET 100 % CAN MAJORAL 2022 eco (DO Pla i Llevant), GIRÓ ROS GALMES I FERRER 2022 (IGP Mallorca), BES ROSAT CAN RICH 2022 eco (IGP Eivissa) i ALBA BLANCA BODEGAS TORRALBA 2023 (IGP Menorca).
Tots els tasts tenen places limitades (màxim 30 persones). Per a inscriure’s s’ha de fer la sol·licitud prèvia a través del següent enllaç: forms.gle/mMpSqWqh77YA1XLs5.