Balears Vadevi
La coca de garrova i taronja del pastisser Lluís Pérez serà el Tianet

La coca de garrova i taronja de Lluís Pérez serà el nou Tianet de Sant Sebastià. El pastisser ha obtingut la màxima puntuació tant a la votació popular com a la votació del jurat i, d’aquesta manera, el pastís es convertirà en el pastís de les festes del patró de Ciutat. L’objectiu del concurs és que la ciutadania arribi a consumir de manera habitual el Tianet, com ja succeeix a altres municipis, amb l’espinagada, els bunyols o les coques de Sant Joan. La seva recepta es publicarà als programes de festes dels anys pròxims, juntament amb el nom del creador i el de l’establiment guanyador.

El pastisser Lluis Pérez ha conegut avui la decissiò del jurat/Ajuntament de Palma

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, ha agraït als forns i pastissers la seva participació en el concurs. “Ha estat una iniciativa que ha tingut un ressó impressionant. “Vull fer un agraïment a tots els forns que han participat i el pastís guanyador a partir d’ara serà un nou símbol i una nova tradició per les festes de la nostra ciutat”, ha dit i ha explicat que la intenció d’aquesta iniciativa “és fer arrelar més la festa amb un nou símbol que a més implica un nou vincle amb tota la gent que pot participar i la iniciativa institucional; va vinculat al menjar i a la festa i a més el producte local està present i és de temporada”, ha dit.

Lluís Pérez, per la seva part, ha agraït aquesta iniciativa i ha explicat que la idea de Tianet s’inspirà en un pastís per poder fer a casa, entrar al receptari popular. “Està inspirat en la coca de patata i hem fet una crema de garrova amb praliné d’ametla mallorquina i suc de taronja per crear un nou pastís original que formi part del receptari casolà”, ha dit.

El president de l’Associaciò de Forners i Pastissers, Pep Magraner, per la seva banda, com a portaveu del jurat ha explicat que aquesta és una iniciativa que vincula a un lloc com Palma un pastís amb la festa popular i ha dit que s’involucrarà als pastissers perquè el promoguin durant les festes de Sant Sebastià. “Hem triat aquesta proposta perquè empra ingredients locals i crea un producte que destaca pel gust, per les textures i pels productes”, ha dit.

Tots els forns i obradors han destacat l’alta participació de la ciutadania. Un total de 1082 persones votaren a través del web tufaspalma.cat. A més, els forns i obradors han  venut entre 50 i 80 pastissos diaris entre setmana i entre 150 i 200 diaris els caps de setmana, tot un èxit.

En total, varen participar sis forns i obradors. Els altres participants han estat, a més del guanyador:

  • El Fornet de la Soca, a la plaça Weyler, amb una magraneta farcida de sobrassada i mel.
  • El forn i pastisseria Trias, a l’avinguda del Císter, amb un gató farcit i cobert de xocolata.
  • La pastisseria Ángel del carrer Pasqual Ribot, amb una trunyella dolça amb ametla i taronja.
  • Forn de la Glòria, ubicat al carrer del Forn de la Glòria, amb unes canyes dolces de sobrassada.
  • El forn Fondo del carrer de la Unió, amb una pasta de full amb sobrassada i ametla.

El jurat ha estat integrat per Pep Magraner de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears; Miquel Àngel Torrens de l’Associació Petita Indústria de la Fleca i la pastisseria; un representant de l’Obreria de Sants Sebastià, i el batle de Palma, Jose Hila, en representació de l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa