Balears Vadevi
La Cooperativa Sant Martí, premi SIGFITO a la més recicladora

La Cooperativa Agrícola Sant Martí de Mercadal és l’empresa que més envasos ha reciclat durant tot el 2021. Així se li ha reconegut aquesta setmana, en el marc del lliurament del guardó del Sistema de Recollida d’Envasos Agraris SIGFITO, on hi ha assistit, entre d’altres, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó.

Aquest reconeixement premia bones pràctiques en matèria de reciclatge | CAIB

Durant tot l’any passat, a les Balears es van recollir 21.973 quilos d’envasos agraris gràcies al compromís dels 37 punts de recollida oberts a l’arxipèlag que es troben ubicats a cooperatives i distribuïdores de productes agraris.

Mir ha destacat el compromís de la Cooperativa Agrícola Sant Martí i n’ha agraït la implicació en el reciclatge dels envasos agraris. “Que tots els agents socials i econòmics se sumin a canviar el model de gestió de residus i a fer passes per a la reducció i el reciclatge és una molt bona notícia per deixar un millor futur a les generacions que venen”, ha afegit el conseller.

Per la seva banda, De la Concha ha explicat que “aquest premi és una mostra més del gran paper del sector primari i la seva col·laboració en la cura del medi ambient“. I afegia: “Gràcies a l’activitat agrària i ramadera s’absorbeix molt de CO2 i, per això, el sector és un aliat vital en la descarbonització”.

La directora general de SIGFITO, Susana Fernández, ha subratllat que “la recollida de SIGFITO ofereix als punts, als fabricants de productes agrícoles i als propis agricultors, la seguretat d’un sistema consolidat que ofereix totes les garanties legals als productors amb tota la traçabilitat del reciclatge dels envasos”.

Des de 2005, s’han reciclat 441.295 quilos d’envasos buits, el que suposa una mitjana anual de 25.959 quilos gràcies a la col·laboració dels 37 punts de recollida situats arreu de l’arxipèlag. En els punts de recollida, s’han de dipositar els envasos buits amb el símbol de SIGFITO, prèviament esbandits i separats per material. Després de l’entrega, s’ha de sol·licitar un albarà digital per justificar el seu compliment amb la normativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa