Balears Vadevi
La Diada, lloc de trobada per als productes de qualitat de les Balears

Des d’avui i fins dimarts dia 1 de març, Diada de les Illes Balears, els illencs tenim un extensíssim programa d’activitats de lleure per gaudir aquests dies festius.

Pel que ens interessa, el sector agroalimentari aprofitarà aquest aparador per mostrar el millor de la seva producció: vi, oli, ametlla, formatge, sobrassada, ensaïmada, tots productes d’excel·lència, van de la mà en aquesta fira de mostres que és la Diada. Les activitats estan repartides per illes i, en el cas de Mallorca, entre Palma i la Part Forana, amb l’objectiu d’arribar a tothom, per que tots sentin i gaudeixin de la festa. Crida l’atenció que vegem, per primera vegada, tots aquests segells de qualitat compartir protagonisme sota el paraigües de la conselleria d’Agricultura, que ha organitzat un sorteig de distints lots de productes amb denominació d’origen, participant a través de les xarxes socials.

Entre les activitats organitzades destaquen els tastos com el de la DO Binissalem com una experiència sensorial a càrrec d’Esperança Nadal, de Vins Nadal, o la classe magistral de vins autòctons a càrrec del president de l‘associació de Sommeliers (ABS), Daniel Arias, juntament amb Jaume Colombás. Però també n’hi haurà d’infusions.

També crida l’atenció la varietat d’exhibicions gastronòmiques, com la de cuina creativa amb oli d’Oliva de Mallorca, a càrrec del president de l’associació de cuiners ASCAIB, José Cortés, i Victòria Frontera. Hi haurà una xerrada sobre La Flor de Sal des Trenc, a càrrec de Biel Sampol i Isaac Bleda i passejades gastronòmiques per Palma, recorrent la ruta del Modernisme o la dels mercats municipals, entre d’altres.

Menorca ha presentat el programa del ‘Dia de les Balears’ 2022

A Menorca, si fins ara es repartien tot tipus d’activitats entre tots els municipis, a partir d’enguany el gruix d’activitats es concentra durant tot un dia a un únic municipi, que serà Es Mercadal. Així, dissabte 5 de març se celebrarà una jornada lúdica i festiva amb expressions del patrimoni cultural immaterial de Menorca i de les altres illes: hi haurà música i ball folklòric, mostra d’oficis artesans, gastronomia, fira de productes locals, glosat, etc. D’altra banda, coincidint amb el dia 1 de març, tindrà lloc el II Festival de Talent Jove, amb grups joves emergents de Menorca i un grup convidat de Mallorca, que se celebrarà al Teatre Principal de Maó’.

Eivissa porta artesania i producte local

Un total de set artesans representaran l’illa d’Eivissa en el mercat de Palma, completant l’equip un mestre artesà carnisser i embotidor, que es desplaçarà a Mallorca amb un FoodTruck propi al parc de sa Feixina, i un artesà licorer que, juntament a una artesana melmeladera oferiran productes com les herbes artesanes i licors elaborats amb plantes aromàtiques d’Eivissa i altres productes alimentaris tradicionals de l’illa.

Val a dir que, malgrat en aquesta Diada es podrà recuperar certa normalitat, les entitats organitzadores recomanen continuar respectant les mesures de seguretat i prevenció, i fer ús de la mascareta sempre que sigui necessari. En aquest sentit, també s’han espaiat les activitats programades amb més afluència de públic.

Per conèixer tots els detalls del programa podeu consultar-lo seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa