Aquells que passin per les vinyes i vegin una estampa de tranquil·litat i de serenor després de la bogeria que ha estat el mes i mig de verema es podrien equivocar si pensen que tot ha acabat ja. Ni molt manco: l’activitat s’ha traslladat al celler allà on hi ha molta de feina a fer, encara. Aquí podeu veure algunes imatges que mostren aquestes tasques imprescindibles per aconseguir que el raïm prensat, el most obtingut, es transformi en vi.

Comença una feina de precisió que inclou anar descubant per aconseguir una fermentació homogènia i el grau alcohòlic desitjat. I una vegada les pells del raïm han fet la seva funció, durant la fermentació, donant color i matisos al vi, seran aprofitades com adob per la terra i per donar, com alimentació, als animals. Per que en el procés de fer el vi un temps tot s’aprofitava, i ara es torna a fer de la mateixa manera. Es tanca el cercle…

Andreu Oliver, de Can Majoral, sempre troba un moment per l’humor, aqui sembla que s’ho hagi begut tot/Cedida
Al celler de Son Real van mirant el grau alcohòlic/Cedida
A Vins Nadal, quan es fa el descubat, totes les pells i les restes de la fermentació serviran d’adob a la vinya/Cedida
A Pere Seda aprofiten aquests residus com adob orgànic i també com menjar pels animals/Cedida

Nou comentari