Balears Vadevi
Les ajudes de la PAC es verificaran per satèl·lit

FOGAIBA comprovarà mitjançant satèl·lit les declaracions de les ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC) i el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) del 2022 en matèria d’agricultura i ramaderia lligades a superfície. Es tracta d’un sistema que capta imatges dels cultius cada cinc dies, i que permet processar els expedients de les ajudes d’una manera més senzilla i ràpida. Això també permet resoldre i pagar aquestes ajudes d’una manera més àgil.

El sistema també possibilita solucionar deficiències a través d’una aplicació per a mòbil. L’any 2020 es va posar en marxa com a prova pilot amb els expedients d’ajudes directes de la PAC de Menorca; i un any més tard, el 2021, es va implementar amb els expedients de les ajudes directes de la PAC i les del PDR d’ajudes compensatòries a totes les Illes.

En total varen ser inspeccionats 251.495 recintes de 5.455 expedients, amb un resultat “altament satisfactori”, ja que el 99,6% de les parcel·les afectades s’ajustaven al cultiu declarat a les sol·licituds d’ajudes. Tant la conselleria com les organitzacions agràries realitzen formacions al sector sobre aquest sistema.

El període de sol·licitud d’aquestes ajudes és obert fins el 30 d’abril. Es tracta de pagaments bàsics als agricultors, als que apliquin pràctiques agrícoles beneficioses per al clima i el medi ambient, el pagament complementari per als joves agricultors que comencin la seva activitat agrícola, l’ajuda associada voluntària i l’ajuda de règim simplificat per als petits agricultors. Pel que fa a les ajudes associades, es preveu l’ajuda al cultiu de l’arròs, als cultius proteics, als fruits de clovella i als garrovers, i als llegums de qualitat.

En matèria de ramaderia, es tracta de les ajudes associades a les explotacions que mantinguin vaques dides, les ajudes per a les explotacions de boví d’engreix, per a les explotacions de boví de llet, per a les explotacions d’oví, per a les explotacions de caprí, i per a l’associada per als ramaders de boví de llet, boví d’engreix i oví i caprí.

També és obert el període per a la sol·licitud de determinades ajudes del PDR com les destinades a la protecció de varietats autòctones en risc d’erosió genètica, les destinades al foment de la producció integrada, les destinades al pagament compensatori per a a zones amb limitacions específiques, per a zones de muntanya i per al foment de la lluita biològica.

En aquest enllaç es pot consultar més informació sobre aquestes ajudes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa