Balears Vadevi
Mae de la Concha confia la pagesia a Fernando Fernández Such
xxx
Fernando Fernández Such arriba a la direcció general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural amb l’encomana de gestionar un sector deprimit per les conseqüències de la covid | CAIB

!--akiadsense-->

Fernando Fernández Such, per sort, no acaba d’arribar a la conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural. Ha fet feina en segona línia des de l’inici de la legislatura. En segona línia però en posició destacada just com ma dreta de la consellera Mae de La Concha, qui llavors s’estrenava al capdavant del departament. Aquesta conselleria ha estat un cas d’aquells en que s’havia aconseguit l’equilibri entre els objectius ideològics i els coneixements tècnics per desfer-se’n a la complicada selva de les distintes administracions competents. I aquí era on Fernández Such havia fet el seu paper. Bon coneeixedor dels envitricollats camins de les ordes ministerials, dels decrets i de les directrius comunitàries que es trasponen a la legislació estatal i autonómica, havia indicat les dresseres i esbrossat el cami per aconseguir recursos i per cobrir les necessitats mai del tot satisfetes del sector primari. També del vi.

Tal vegada per això mateix, quan Gabriel Torrens va haver de deixar la conselleria fa just una setmana per una qüestió que hauran de resoldre els tribunals, la consellera va pensar amb ell. El tenia aprop, coneixia la conselleria i estaba habituat a la manera de fer feina del departament. En tot aquest temps, el nou director general, que no és nascut a Mallorca ni tan sols a les Illes Balears, haurà tengut temps de coneixer els maldecaps dels pagesos i de familiaritzar-se amb el who is who del sector.

Demà entrarà oficilment en el despatx vacant de la dirección general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural.

És expert en polítiques agràries i coneix el sector des de fa 25 anys. El seu curriculum indica que ha treballat des de distints àmbits del món rural a distints llocs de la Península. El sector de la pagesia, i del vi en particular, espera el primer senyal de Fernando Fernández Such per saber si continuarà l’estela marcada pel seu predecessor o empren una línia pròpia. Els temps ens ho dirà.

Damunt la taula s’hi trobarà les peticions d’ajudes a un sector que pateix les duríssimes conseqüències del tancament de la restauració i de l’hostaleria d’ençà de l’inici de la pandemia, amb comptades excepcions i intermitències. I altres qüestions que afecten els pagesos de les Illes, que no poden sobreviure a una situación de declivi històric sense el suport de les administracions. El camí marcat per impulsar el consum del producte local a tots els nivells , el particular i dels sectors més pesants de l’economia illenca, menava la pagesia en el sentit correcte cap el futur en equilibri. Ara ho veurem. Bona feina, señor Fernández Such. El món del vi espera les seves primeres passes

Breu curriculum del nou director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural

Fernando Ferández Such, que fins ara exercia com cap de Gabinet a la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, és expert en polítiques agràries. Llicenciat en dret per la Universitat d’Alacant, també té formació com gerent de cooperatives i societats anònimes laborals i en Economia Internacional i Desenvolupament, per la seva trajectòria de treball expert en polítiques agràries i desenvolupament rural. Té una dilatada experiència de treball amb el sector des de fa 25 anys, havent treballat en el Programa de Desenvolupament Rural de la Serra del Segura (Albacete) i al programa de Desenvolupament Rural Inter-autonòmic País Romànic Sud de la CA Cantàbria i Nord de les Províncies de Palència i Burgos de composició publicoprivada. Ha treballat i coordinat l’execució de projectes agraris en diversos països d’Amèrica Llatina i Àfrica amb diverses organitzacions. Va ser Coordinador de la Plataforma Rural i membre de l’Equip tècnic de projectes i finançament de la Via Campesina. Autor de nombroses publicacions, com l’estudi sobre La desigualtat rural a Espanya. Qualitat de vida a les comarques rurals espanyoles, de la Fundació FOESSA o l’estudi sobre l’estructura de la terra a Espanya. És, a més, membre del Consell Assessor de l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa