Balears Vadevi
Mallorca Rural destina 350.000 euros a impulsar el sector agrari

Mallorca Rural ha presentat la nova convocatòria d’ajuts Leader en el marc de l’EDLP 2014-2022 amb una dotació de 350.000€, amb càrrec al pressupost de la Conselleria d’Agricultura a través del FOGAIBA pel 2022. A l’acte hi eren el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora com a president de l’entitat, el president de Pimem, Jordi Mora, vicepresident, el gerent del FOGAIBA, Mateu Morro, i la gerent de Mallorca Rural, Malén Llull.

Les ajudes són per a autònoms, emprenedors, cooperatives i petites empreses vinculades al sector agrari i del medi rural que actuïn en, almanco, un dels 37 municipis Leader. 

Jaume Alzamora ha assenyalat que l’objectiu d’aquesta convocatòria és “acompanyar la iniciativa privada del sector agrari per a la millora de la seva competitivitat, que és, al final, una millora del model econòmic i una passa cap a la transformació econòmica”. A més, ha volgut destacar l’impuls important que s’ha donat a l’entitat en els darrers anys “perquè serveixi vertaderament per a un desenvolupament rural”. 

En aquest sentit, Mateu Morro ha remarcat els tres factors positius en què ha contribuït Mallorca Rural: “Ha arribat a petites empreses i emprenedors i a la ciutadania, que han tengut un accés directe a les ajudes; ha donat importància al món associatiu, com ara les cooperatives; i atorga un component d’innovació en el camp molt elevat”. Per això, ha considerat que es tracta d’una línia de feina d’èxit. 

Jordi Mora, per la seva banda, ha posat de relleu la col·laboració publicoprivada, ja que la convocatòria implica una “coinversió i una participació conjunta del sector públic i del sector privat, que tendrà un efecte multiplicador”. Això és així perquè les ajudes seran d’un 50% per a projectes productius i un 80 % per a projectes no productius, amb un màxim de 20.000 € per sol·licitud.

Els projectes subvencionats han d’estar vinculats al medi rural i especialment impulsar i potenciar el sector agrari i agroalimentari. Les actuacions subvencionables han d’estar emmarcades en una de les següents línies:

  • Suport al sector agrari i agroindustrial: especialment a la promoció de noves formes de comercialització dels productes i tot allò que augmenti el valor afegit dels seus productes i de les varietats autòctones. Igualment el suport a noves formes d’agricultura i a les sinergies amb altres sectors. 
  • Suport a la conservació del patrimoni cultural i natural.
  • Suport a la gestió sostenible dels recursos naturals, amb actuacions que promoguin un ús eficient de l’aigua en l’agricultura i d’eficiència energètica.
  • Suport a diferents accions de formació i sensibilització.

Les sol·licituds es podran fer mitjançant la pàgina web de Mallorca Rural, on s’hi penjarà la convocatòria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa