Balears Vadevi
Les Balears fan enguany rècord històric en la producció de vins de qualitat

Xifres positives en el tancament de la campanya de verema de 2023 a les Illes Balears. Aquesta setmana n’ha presentat les xifres oficials la Conselleria d’Agricultura, posant de manifest que “l’anyada ha tengut una producció de raïm destacable i de bona qualitat, la qual cosa permet que continuï l’increment sostingut en la producció de raïm local i de vi amb Denominació d’Origen i Indicació geogràfica Protegida dels darrers anys”, en paraules del director general Joan Llabrés.

Raïm de varietat negra de Menorca | Foto: Made in Menorca

Superades les 11 mil tones de raïm, majoritàriament blanc

En total, enguany s’han veremat 2.107,5 hectàrees de vinya destinada a la producció de raïm per l’elaboració de vins de qualitat diferenciada -DOP i IGP-. Això es tradueix en el fet que la superfície ha registrat un increment de 95 hectàrees, un 4,9% més que l’any 2022. Pel que fa a la producció de raïm, en aquesta campanya s’han superat les 11.000 tones de raïm: un 62% de raïm negre i un 38% de raïm blanc.

A més, la producció de raïm també s’ha incrementat un 9,7%, en part per l’augment de la superfície de vinya i per l’increment de producció de les vinyes joves. En aquest sentit, cal destacar que la producció per hectàrea ha estat de 5262 kg, un 4,5% superior respecte a la campanya anterior.

Creix la producció de vi en un 7,7% respecte a 2022

El raïm produït ha permès a més l’elaboració de 6,8 milions de litres de vi, un 7,7% més que l’any 2022, la qual cosa suposa un màxim històric de producció de vi de qualitat diferenciada de les Illes Balears. Al detall, el vi negre suposa el 45% de la producció, el vi blanc un 38% i el rosat, un 17%. Aquestes dades, diu Llabrés, “posen de manifest que el sector del vi de qualitat està en creixement a les nostres illes. És un producte d’alt valor afegit i amb molta projecció de futur”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa