Balears Vadevi
Més de dos mil pagesos rebran ajudes per compensar la pujada dels adobs

Un total de 2.183 pagesos titulars d’explotacions agrícoles es beneficiaran dels 1.825.391 euros que el Ministeri d’Agricultura destinarà a Balears per a compensar la pujada del preu dels fertilitzants. Aquestes ajudes, que compten amb un pressupost total de 297 milions d’euros per a totes les comunitats autònomes, van ser aprovades pel Govern mitjançant el Reial decret llei 20/2022, de 27 de desembre, de mesures de resposta a la conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna i suport a la reconstrucció de l’illa de La Palma i altres situacions de vulnerabilitat.

A cobrar abans del mes de maig

L’ajuda es concedeix a les superfícies de cultius permanents (excepte guarets i pastures temporals) i terres de cultiu que hagin estat incloses per al cobrament de les ajudes directes de la Política Agrària Comuna (PAC) en la campanya 2022. En el cas de Balears, un total de 77.088 hectàrees es podrien acollir a aquesta linea de subvenció.

Es concediran ajudes quan l’import a percebre resulti igual o superior als 200 euros, i fins a un màxim de 300 hectàrees per beneficiari, en les quals es prioritzarà la superfície en regadiu.

Es preveu que els beneficiaris que compleixen amb les condicions establertes per a accedir a aquesta ajuda i que no hagin presentat al·legacions puguin percebre la subvenció en el primer quadrimestre de 2023, a fi de que puguin comptar amb aquests suports de cara a l’adobat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa