Balears Vadevi
Més de sis-cents mil euros per les organitzacions professionals agràries de les Balears

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha iniciat el repartiment del fons en efectiu de les cambres agràries a les organitzacions professionals agràries de les Illes Balears. Segons l’acord de repartiment del patrimoni de les cambres agràries, de març de 2021, la liquidació s’ha de fer aquest mes de desembre. En total, s’han de repartir 628.755,72 euros entre les sis organitzacions professionals agràries de les Illes Balears: ASAJA, Unió de Pagesos de Mallorca, Unió de Pagesos de Menorca, UPA-AIA Balears, AGRAME i FAGME.

Segons la consellera Mae de la Concha, «el retorn del patrimoni de les cambres agràries és una fita històrica, que teníem el compromís de resoldre i ho hem aconseguit des del consens i la negociació». «Aquests fons en efectiu permetran enfortir les organitzacions agràries de les Balears i els donaran un impuls en la seva tasca de suport al sector», ha explicat. També s’ha iniciat la liquidació dels immobles. «És de justícia que les organitzacions les recuperin perquè són les legítimes hereves», ha afegit.

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) és l’encarregat de fer la liquidació del patrimoni de les cambres agràries. Pel que fa al fons en efectiu, ja s’han abonat les quantitats corresponents a FAGME (103.246,34 euros), Unió de Pagesos de Mallorca (80.230,97 euros) i Unió de Pagesos de Menorca (103.246,34 euros). Durant les pròximes setmanes es faran efectius els pagaments a les altres tres organitzacions professionals agràries. ASAJA ha de rebre 139.692,82 euros; UPA-AIA Balears, 99.092,93 euros; i AGRAME, 103.246,34 euros.

Signada la cessió dels primers dos béns immobles

La conselleria ha signat, davant notari, la cessió de dos béns immobles: el de Llucmajor a la Cooperativa local i el de Consell s’ha cedit a l’ajuntament del municipi. El de Ferreries també s’ha de cedir a l’entitat pública.

En relació a les tres organitzacions agràries que s’havien de repartir els béns immobles de les cambres agràries, ASAJA es quedarà amb una planta baixa a la plaça de Santa Eulàlia de Palma i la seu de Sencelles; Unió de Pagesos, un pis a la plaça de Santa Eulàlia de Palma i la seu de Sant Joan; i UPA-AIA, dos pisos al carrer d’Anselm Clavé de Palma i la seu de Montuïri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa