Balears Vadevi
Mig milió d’euros més al foment dels productes agrícoles de qualitat

El Govern ha aprovat augmentar en 500.000 euros el crèdit destinat a la línia d’ajuts per fomentar la producció de productes agrícoles de qualitat per al període 2018-2020.

Aquesta línia d’ajuts s’adreça a fomentar els productes agrícoles de qualitat, com són les denominacions d’origen (DO Vi Binissalem i DO Pla i Llevant), les denominacions d’origen protegides (DOP Formatge de Maó, DOP Oli de Mallorca, DOP Oliva de Mallorca i DOP Pebre Bord de Mallorca), les indicacions geogràfiques protegides (IGP Sobrassada de Mallorca, IGP Ametla de Mallorca, IGP Sobrassada de Mallorca i IGP Oli d’Eivissa), Vi de la Terra Mallorca, Vi de la Terra Illes Balears, Vi de la Terra Illa de Menorca, Vi de la Terra Eivissa, Vi de la Terra Formentera i Vi de la Terra Serra de Tramuntana – Costa Nord, l’agricultura integrada i l’agricultura ecològica.

Amb la decissió d’avui, la quantia total destinada a aquesta línia d’ajuts serà de 2.100.000 euros, repartits entre cinc convocatòries, des de 2018.

La Resolució del president del FOGAIBA de 18 d’agost de 2018 fixava la convocatòria de subvencions per fomentar la producció de productes agrícoles de qualitat per al període 2018-2020, amb la previsió de quatre convocatòries per un import total d’1.000.000 d’euros. Una vegada resolta la quarta convocatòria, atès que aquesta línia està en tramitació i que la demanda ha estat superior a la prevista, es fa necessari incrementar la dotació econòmica que s’havia previst al principi. Per això, s’incrementa en 500.000 euros la partida per a la cinquena convocatòria. D’aquesta manera, el crèdit previst en aquesta convocatòria d’ajuts augmenta un 110 %.

També s’han aprovat ajudes per la ramaderia/CAIB

Per altre costat, el Govern ha aprovat ampliar en 250.000 € el crèdit destinat a la convocatòria d’ajuts de suport al sector ramader, sobretot oví i porcí, davant la crisi provocada per la COVID-19, corresponents a l’any 2021.

Aquesta convocatòria d’ajuts es va publicar el 17 de juliol de 2021 amb un finançament de 50.000 €. Posteriorment es va incrementar en 330.000 € més. Actualment, aquesta convocatòria està en procés de tramitació i, atès que la demanda d’ajuts davant la crisi provocada per la pandèmia s’ha incrementat respecte del que es preveia inicialment, s’augmenta la quantia i s’eleva fins a 630.000 €.  Així es podran cobrir totes les sol·licituds d’aquesta convocatòria, el termini de presentació dels quals va finalitzar el 30 d’octubre.

La crisi sanitària provocada per la COVID-19 va dificultar la comercialització de la producció de les explotacions de bestiar, agreujada pel fet que la producció ramadera no es pot adaptar amb la rapidesa necessària a la nova situació, la qual cosa provoca un desequilibri entre la producció i la demanda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa