Balears Vadevi
Miquel Montoro promociona el producte local a través de les ones

El programa “Gente Despierta” de RNE estrena com a col·laborador Miquel Montoro, el jove pagès mallorquí a qui es podrà escoltar durant les nits d’estiu parlant de productes locals i plats tradicionals de l’illa.

En la seva primera intervenció ha recomanat el Tumbet, un plat mallorquí elaborat a base de verdures, que Montoro recomana fer amb “producte de temporada, local i de proximitat”. “Si no és així, el resultat no serà bo”, etziba al presentador. El tumbet, explica, “és una barreja de verdures i carn, un plat que s’elabora habitualment durant els mesos d’estiu i que s’elabora amb pebrot roig, carabassó i albergínia, i també llom, patata i espècies”.

El pagès parla també en la seva intervenció del seu dia a dia, combinant estudis i la feina fora vila i reconeix que “al camp va aprenent a mesura que el viu“. “Com encara sóc molt jove, diu -actualment té quinze anys, em queda molt de camí per fer i aprendre”.

Quan se li pregunta per la situació actual, marcada per la pandèmia, comenta que el virus ha anat malament, per l’economia i la salut, però ha permès que “la gent apreciï les coses més simples de la vida”. De nou fent referència a l’aposta pel producte local, que ha defensat dient que acostuma berenar pa amb oli o pa amb sobrassada, “productes gourmet“, dirà, i fets a casa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa