Balears Vadevi
Miquel Montoro també circula per les xarxes en forma d”sticker’

El jove pagès mallorquí està més d’actualitat que mai. Aquests últims dies l’hem vist posant dalt del seu tractor amb algunes personalitats reconegudes, com la cantant Lola Índigo o el comunicador David Broncano; l’escoltem com a col·laboradors en diversos mitjans de comunicació, com Catalunya Ràdio a través del programa Popap, i també protagonitza adhesius o memes que circulen per les diverses converses de whatsapp, com aquesta on hi diu “M’encanteee!”

Miquel Montoro
Miquel Montoro va participar al programa FAQS de Televisió de Catalunya | captura

Recentment, també se l’ha pogut escoltar en diverses entrevistes on continua fent d’ambaixador del producte local i compartint la consigna que cal donar més suport al sector de la pagesia. De fet, en una d’aquestes converses, se li demana com convenceria algú de la seva edat perquè visqués al camp i de l’agricultura, i la seva resposta és una mica desalentadora: “Això de l’agricultura està malament perquè no guanyem res i vivim treballant“, comenta. “Gaudim molt del que fem, cert, però sense diners no vius igual que si tens un horari fixe”. “M’agrada el camp i m’agradaria viure’n, però no puc”, diu, “la maquinària és molt cara i els preus dels productes estan tirats a la baixa”.

“Crec que avui en dia qui treballa de pagès és perquè ho porta a la sang i que costa molt convèncer algú jove perquè treballi i visqui del camp”, conclou.

Miquel Montoro s’ha fet un personatge popular gràcies a les xarxes socials i al seu canal de Youtube, on hi publica periòdicament vídeos sobre el seu dia a dia a fora vila: com cultivar l’hort durant els mesos d’estiu, trucs per cuinar alguna recepta tradicional de Mallorca o recomanacions per poder fer un test amb un bidó. És un ferm defensor del producte local i ho reivindica sempre que té alguna oportunitat per ser escoltat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa