Balears Vadevi
Ha mort Maria Tur, premi Ramon Llull de Balears

L’any 2008 Maria Tur Juan rebia el premi Ramon Llull en reconeixement de la seva tasca difusora del folklore i les tradicions de Formentera, i és cert que al llarg de la seva vida ha estat una de les grans veus de l’illa, mestra i gran divulgadora del ball i el cant pagès. Avui, malauradament, Maria Tur ens ha deixat.

Nascuda a Formentera l’any 1935, va exercir durant molts anys de professora al col·legi públic Mestre Lluís Andreu, des d’on feia d’ambaixadora dels costums i balls pagesos tradicionals a diverses generacions d’alumnes. De fet, era la responsable de guiar l’activitat extraescolar que ensenyava precisament els passos d’aquest ball tradicional. A més a més, al llarg de la seva llarga vida ha estat gran difusora de la cultura folklòrica de l’illa a través del Festival Mundial de Danses Folklòriques. Tur també fou cantant i ballarina al grup de dansa Sa Colla de Formentera.

La vetlla tindrà lloc aquest dissabte al tanatori municipal de Formentera i seguidament seguirà el funeral a l’Església de Sant Francesc.

Ball Pagès | Foto: Travel Formentera

El ball pagès, tradició de les Pitiüses

El ball pagès és tradicional d’Eivissa i Formentera, una representació folklòrica d’origen incert que reflecteix les antigues creences i la música ancestral de l’illa. Se sol representar en les festes populars d’ambdues illes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa