Balears Vadevi
Mor Vicent Planells als 63 anys

L’enginyer agrònom eivissenc Vicent Planells Guasch (1959- 2022) ha mort a l’edat de 63 anys víctima d’una llarga malaltia.

Més enllà de la seva més recent vinculació amb el col·legi privat Mestral d’Eivissa, del qual en fou soci fundador i gerent, se’l recorda pel seu pas com a director general d’Agricultura del Govern Balear entre els anys 1996 i 1999, tenint com a conseller l’eivissenc Josep Juan Cardona, en temps de la presidència de Jaume Matas, del PP. Actualment, a més a més, era propietari d’una empresa de topografia.

“Tan bon rastre en un temps tan curt”, diu Mateu Morro

Mateu Morro, en una imatge recent | Foto: CAIB

De Vicent Planells en diuen que era una persona enamorada de la mar, alhora que en destaquen el seu treball en benefici del sector primari mentre va exercir de director general d’Agricultura del Govern. “Es va implicar en els problemes dels agricultors i ramaders i va mantenir una actitud de diàleg i compromís amb el sector”, comentava Mateu Morro, gerent de FOGAIBA, en un escrit sobre Planells a la premsa.

“La seva feina, continua, va anar més lluny de la simple gestió administrativa; va ajudar a posar en marxa mesures de suport als diferents subsectors, així com a establir mecanismes per ajudar les associacions i cooperatives”. “Poques vegades una persona deixa tan bon rastre en un temps tan curt”, lamenta Morro.

Per la seva banda, la Federació Pitiüsa de Races Autòctones també ha compartit la seva pena davant la pèrdua de Planells, de qui en destacaven el fet que per la seva formació, com enginyer agrònom, sempre els havia fet costat. “Era conscient que calia protegir les nostres races autòctones i durant els anys en què va estar al capdavant de la direcció general, en fou un gran aliat”, deia Xavier Prats, president de la Federació al Nou Diari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa