Balears Vadevi
Mor als 64 anys Xavier Álvarez de Lara després d’una llarga malaltia

Era nascut a Sabadell, però va viure la major part de la seva vida adulta a Formentera. Així i tot, ara feia uns mesos que havia tornat a la seva ciutat natal per intentar superar el càncer que feia temps que patia. No se n’ha pogut sortir i aquest passat diumenge 19 de març moria Xavier Álvarez de Lara a l’edat de 64 anys.

Un reputat artesà i activista

Álvarez va arribar l’any 1975 a l’illa i des d’aleshores sempre s’havia dedicat a la vida de pagès. Era un dels picapedrers més reconeguts de Formentera, ofici que coneixia molt bé i pel qual va rebre l’acreditació especial com a mestre artesà especialitzat en la construcció de parets de pedra seca.

A més a més, des de ben jove també havia estat íntimament compromès amb projectes socials i polítics en benefici del medi ambient i l’ecologisme. Qui el coneixia en parla com del “líder ecologista de Formentera” i el cert és que va dedicar-hi la vida i va ser un dels activistes més reputats de l’illa. En aquest sentit, va formar part de diversos moviments socials de protecció del territori i va presidir la secció local del GOB de Formentera entre els anys 1996 i 2002.

Implicat amb la vida cultural de La Mola

Álvarez també va participar activament en la vida cultural de l’illa, especialment des de la Mola on també se’l recordarà per haver estat un dels fundadors del Mercat Artesà.

El cos serà incinerat a Sabadell i les cendres s’escamparan sobre la primera figuera que en Xavier va plantar a la Mola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa