Balears Vadevi
Nova Guia Chefs (in), un ‘must’ per identificar l’alta gastronomia

L’equip de professionals de l’agència de comunicació Deacorde ha posat al carrer una nova edició de la Guia Chefs (in), una eina de consulta imprescindible per tots aquells, residents i turistes, que vulguin conèixer l’oferta de cuina d’excel·lència que hi ha a les Illes Balears.

No hi són tots, és cert, però els que hi són no podien faltar, en podríem dir. Són, segur, una mostra del millor que hi ha ara mateix a Mallorca, però també a Menorca i les Pitiüses, tot i que amb menor presència. Aprofitam la recent presentació d’aquesta guia per conversar amb Miguel Ángel Payeras i Araceli Bosch, socis de Deacorde i responsables de Chefs(in).

Miquel Àngel Payeras i Araceli Bosch, artífexs de la guia i Jesús Cuartero, de Transfer Class, a la presentació al Golf Santa Ponça/Cedida

Nova edició de la Guia, actualitzada. Manteniu els criteris en relació al tipus d’establiment que recolliu? Per què?

La guia inclou una selecció dels millors restaurants de les Illes Balears; no hi són tots perquè l’oferta és molt gran, però pensam que és una selecció interessant i molt representativa. Una de les particularitats de la guia són els indicadors de cadascun dels restaurants. Creiem que no hi ha altres guies amb aquests indicadors: des de si fan el seu propi pa fins al nombre de referències de vins, si és un local adaptat o si té una vaixella personalitzada.

És la manera de valorar, des de diferents bandes, el que representa l’alta gastronomia. Un comensal valorarà que el restaurant té vistes i l’altra que té hort propi. A la qualitat del menjar i del servei ja li donam una puntuació alta. Enguany, hem volgut incorporar el nom del mâitre perquè reforçar la feina d’equip i el paper de la sala als restaurants.

Com gestionau la presencia de noves incorporacions (o baixes)?

Valorant in situ la qualitat dels restaurants.

Quin feed back us arriba des del sector?

Molt positiu, perquè difon la qualitat de l’oferta gastronòmica i li ofereix un embolcall de disseny i marketing que el reforça. La guia s’ofereix gratuïtament a tots els clients de Transfer Class (un client, resident o turista, de luxe). L’altra dia des de Transfer Class varen oferir la nova guia a un client que la va rebutjar… perquè ja duia  la primera edició dins la bossa! És una eina de promoció que funciona i genera confiança en el client.

Crida l’atenció l’escassa presència, sobre tot d’Eivissa i Formentera. És una assignatura pendent, aquesta?  

Sí, és una assignatura pendent però que té a veure amb la forta temporalitat que hi ha a aquestes illes, amb restaurants que obren i tanquen segons la moda, molts dels quals tenen el segell d’un cuiner important que els ha fet el “consulting”. Però sí, encara tenim recorregut a Eivissa i Formentera i serà interessant de cara a la tercera edició de la guia.

Com preveis que pugui evolucionar aquest ”producte” vostre amb el pas del temps? La comunicaicó canvia i el paper deixa de tenir presència a poc a poc. Hi ha edició digital a la vista?  

El paper no passa de moda i la guia té un format molt manejable. El pots du a la bossa, a la motxilla, deixar-lo a la guantera del cotxe o tenir-lo a la tauleta de nit per fullejar-lo. Però a més, cada fitxa de restaurant té un codi QR que apunta a la web de Chefs(in) amb més informació (per exemple, del xef). Hi ha connexió paper-digital i això ens agrada i veiem que funciona.

La cocteleria entra amb secció pròpia a aquesta nova edició. Quins projectes estudiau per la propera edició? Tal vegada pensau incloure- hi una oferta que suposi innovació a nivell de continguts?

En realitat la cocteleria ja estava a la primera edició de la Guia Transfer Class by Chefs(in). Enguany l’hem augmentada amb un local més a Palma. Entenem que l’alta cocteleria és “alta cuina que se beu” i a les illes tenim un nivell espectacular: el millor, juntament amb Madrid i Barcelona. Aquest és un dels motius pels quals tenim una secció pròpia a la guia de restaurants.

En quant a les novetats per a 2023, tenim prevista l’ampliació del nombre de locals a totes les illes; la gala de presentació la farem al municipi d’Inca el mes de març i complementarem la part digital de la guia amb articles, opinions i contingut gastronòmic que ajudi a donar més presència de la gastronomia balear a l’exterior.

Cuiners com Miquel Calent, Joan Marc Garcias, Miquel Gelabert, Patrick James, Jaume Vicens o Miguel Navarro, a més d’anunciants i representants del sector turístic no es varen perdre la cita/Cedida

Manteniu la vinculació amb els sopars pop up i els restaurants de la guia. És una condició sine qua non? Ara que s’ha reprès l’activitat amb normalitat. Quin balanç en feis?

Chefs(in) és una plataforma de visibilitat de la gastronomia de les illes, vinculada a valors com el producte local, el treball en equip, la qualitat. Contribuïm a que la gastronomia sigui un dels principals actius de les nostres illes (per als turistes i per als residents). La guia Transfer Class by Chef(sin) és un dels instruments d’aquesta difusió, com ho son esdeveniments com els “hidden kitchen” que ha tengut molt d’èxit i per això el mantenim. La pandèmia ens va aturar però ara hem reprès els esdeveniments amb ganes i força. De fet, tenim una nova incorporació a l’equip que s’encarrega només d’això. Hi ha molt de recorregut encara, i això que ¡estam a punt de celebrar els 10 anys de la creació de Chefs(in)!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa