Actualitat

Productes com la taronja experimenten un increment de preu fins al 979%, segons COAG/Cedida

Les grans cadenes comercials i els ‘lobbies’ ofeguen el pagès

Comparteix
Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders dels aliments (COAG) i Unió de Pagesos demostren increments del 500/% de mitjana en el pas del productor al consumidor
| Consell d'Eivissa

La bassa de Sa Rota ja torna a regar els cultius d’Eivissa

Comparteix
Feia vint anys que no funcionava i ara, "l'aigua regenerada tindrà un ús clau per a l’activitat agrícola de la nostra illa", assenyala el president insular Vicent Marí
Andreu Genestra, al mig de la imatge, amb la resta de l'equip d'investigadors d'ADEMA i la UIB/ADEMA

Andreu Genestra defensa una gastronomia rica en antioxidants per fer salut

Comparteix
El xef amb una estrella Michelin s'implica en una investigació amb nutricionistes d'ADEMA i la UIB
Nou episodi d'un problema l'abast del qual està per investigar/Fundació Marilles

Nova troballa de tonyines mortes a la mar, entre Palma i Andratx

Comparteix
Marilles denuncia les males pràctiques dels tonyinaires que tenen conseqüències molt negatives per la pesca a les Illes
Agricultura destaca l'augment de les ajudes amb la nova PAC| CAIB

La PAC deixa prop de 27 milions d’euros a Mallorca, un 19% més que el 2022

Comparteix
Simonet destaca el reconeixement del factor "insularitat" per explicar l'increment del finançament
Les organitzacions agràries demanen ampliar les inspeccions per tenir una imatge precisa del nivell d'incompliments i la imposició de les sancions corresponents/Cooperatives Agroalimnetàries de les Illes Balears

Més del 50% d’hotels i restaurants fallen en la informació alimentària

Comparteix
Un 42% dels incompliments es produeixen al sector del vi, segons les dades de la campanya d'inspecció feta per Agricultura
Celler Can Rich, d'Eivissa | web celler

Les Pitiüses, les illes més beneficiades en l’última PAC

Comparteix
Els agricultors i ramaders d’Eivissa han rebut un 79,68 % més de finançament, i els de Formentera, un 156,82 %
Un exemplar de raor mascle equipat amb el dispositiu de radiocomunicació/IMEDEA

El raor, col·laborador actiu de la recerca científica de l’IMEDEA

Comparteix
Un centenar d'exemplars han estat equipats amb un sistema de comunicació per millorar la gestió d'aquesta espècie d'alt valor gastronòmic
 “Canviem el rumb. Posem límits al turisme”, al Baluart del Príncep/Plataforma Menys Turisme, Més vida

Unió de Pagesos, APAEMA i Varietats Locals, contra el turisme massificat

Comparteix
Se sumen a les reivindicacions de la Plataforma Menys Turisme, Més vida i reclamen un replantejament del negoci turístic que beneficiï a tots els illencs, també als pagesos
L'aladroc i la sardina, dues espècies d'alt valor comercial/IEO

L’estat dels estocs de sardina i aladroc a la Mediterrània, a examen

Comparteix
L'Oceanogràfic està de campanya per avaluar les poblacions d'aquests peixos, a bord del vaixell Miguel Oliver, amb base al port de Palma