Balears Vadevi
Els pagesos reclamen amb urgència una Mesa Sectorial de Producte Local

Ha estat una iniciativa conjunta de les quatre organitzacions agràries de Mallorca: ASAJA, Unió de Pagesos, UPA-AIA i de la Uniò de Cooperatives Agrolimentàries. Han fet un front comú per demanar a la conselleria d’Agricultura del Govern Balear que s’impliqui en la protección de la producción local, sobre tot ara en temps de crisi.

xxx
Els pagesos demanen un segell indetificatiu del producte fet aqui | Bodegues Miquel Oliver

!--akiadsense-->

Els pagesos se senten especialment preocupats pel que situacions extremes com el temporal Glòria i les restriccions de la COVID han deixat veure: Prestatgeries de les grans superficies buides d’aliments, especialmente de tots aquells que havien d’arribar de la Península. Una imatge que ha fer reflexionar el consumidor quan podía comparar que qualsevol botiga de barri o de poble no en tenia cap de problema d’bastiment de productes frescos. És per això, que les organitzacions productores han fet veure a la conselleria de Mae de la Concha, i molt especialmente al departament de SObirania Alimentària que aguna cosa s’ha de fer.

“Necessitam poder establir que és un producte local i distingir-ho amb un segell indetificatiu, regulat i certificat, d’una manera rápida i efectiva. Ara més que mai, tenim l’oportunitat”, diuen a través d’un comunicat signat per totes quatre organitzacions.

Una petició que s’estructura en demandes concretes: Un pla de promoció ordenat i potent, un pla d’estudi per abordar les grans superficies comercials i la participació del sector en la presa de decissions de la conselleria al respecte.

Una vegada tenguem una marca identificativa clara podrem fer arribar a la ciutadania tot allò que és local, sembrat, produït i transformat aquí i on es pot aconseguir”, afegeixen els productors.

“Ningú millor que nosaltres coneix el producte que feim, per això, la promoció ha de comptar amb el sector; un sector que coneix de primera ma aquests produstes, tant el seus punts forts com les seves febleses”.

Ara que la ciutadania ha près consciencia és el moment d’envestir una acció potent a favor del consum de producte local”. Els pagesos esperen respostes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa