Balears Vadevi
Pesca denuncia la captura de verderols en temps de veda

La direcció general de Pesca i Medi Marí, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha denunciat diverses embarcacions recreatives a Mallorca per pescar verderols en època de veda i sense talla mínima. El servei d’inspecció pesquera va obrir els expedients de denúncia després d’unes inspeccions rutinàries als ports del Migjorn de l’illa. 

En tots els casos denunciats, els pescadors recreatius havien pescat verderols amb una talla inferior als 30 centímetres i no havien tallat la cua dels peixos, que és obligatori en aquest tipus d’espècies de valor comercial.

Els peixos, que no feien la talla mínima, tampoc no duien la marca preceptiva/CAIB

La veda del verderol, per exemplars de menys de 30 centímetres, està compresa entre l’1 de juliol i el 15 de setembre. A més, en el cas d’Eivissa i Formentera, en aigües interiors i fins a 6 milles nàutiques de la costa, el període de veda s’estén fins al 30 de setembre. El marcatge és obligatori en aquesta espècie de valor comercial. La marca consisteix en un tall al lòbul inferior de l’aleta caudal del peix que s’ha de fer abans de desembarcar en el cas de pesca des d’embarcació, o de seguida que s’hagi capturat, en el cas de pesca des de terra o pesca submarina. Són també espècies de valor comercial, entre d’altres, el gall, el cap-roig i el déntol.

Una infració greu

Segons la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears, es considera infracció greu exercir la pesca recreativa d’espècies no permeses o en fons prohibits o en zones o èpoques vedades i capturar espècies de talla o pes inferior als que s’estableixin reglamentàriament. Aquestes infraccions poden comportar una sanció de fins a 30.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa