Balears Vadevi
El producte ecològic de Balears s’apunta un any més a BIOFACH

Un estand reunirà l’oferta de producte ecològic de les Illes Balears a la pròxima fira Biofach, prevista pels dies 14 a 17 de febrer a la ciutat alemanya de Nuremberg. Serà de la mà de la direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària que els visitants podran trobar una mostra de productes com oli, sal, xocolata, begudes espirituoses, espècies, infusions, i fruita seca, entre d’altres. Les empreses que hi participaran són Camp Mallorquí, Xocolates Maüa, Flor de Sal Es Trenc, Mallorca Destillery, Oli Nostro i Sanima Herbs.

“El sector viu un moment dolç”, diu Aram Ortega

Enguany, l’estand ‘Bio Illes Balears’ oferirà una imatge renovada, amb la coordinació del disseny per part de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Balears (IDI) gràcies a una il·lustració de Margalida Vinyes, amb una imatge del Pla de Mallorca. Els productes illencs seran també objecte de degustació a l’estand del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

El director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, compartia que “el sector ecològic viu un moment dolç i li feim costat facilitant que siguin en aquest aparador mundial dels productes ecològics, on les Balears demostren que el sector ecològic illenc està fent coses molt interessant, innovadores i de gran qualitat”. Ortega ha destacat que “les Illes Balears és un dels territoris exemple a l’Estat en producció ecològica, que no atura de créixer, amb prop d’un 10% de mitjana anual de creixement, quan la mitjana a l’Estat és actualment d’un 6,5%”.

Els productes elaborats són el motor econòmic del sector ecològic i generen aproximadament 20 milions d’euros, una part important dels quals estan produïts per productors-elaboradors. Actualment, hi ha registrats 779 operadors i 377 elaboradors. La producció ecològica està composta per petits i mitjans elaboradors que cerquen una qualitat diferenciada, amb valor afegit i marques de qualitat. El vi i l’oli són els productes que més reporten al sector. A dia d’avui, a les Balears, la superfície agrària útil (SAU) en ecològic se situa en un 16,5% del total.

Tres olis de les Balears, entre els millors del món

En l’edició anterior de la fira Biofach, tres olis varen ser guardonats. L’oli ‘Suc de Cel’ de Fet a Sóller va ser guardonat com el millor oli del món, i els olis de Morvedra i Olíric, quedaren entre els quinze millors olis de la fira. En concret, el de Morvedra fou considerat el quart millor, i Olíric, el catorzè.

La fira compta amb la col·laboració de l’Associació de Productors de l’Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA), la Cambra de Comerç de Mallorca i l’IDI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa