Balears Vadevi
Els productes ecològics de Balears, presents a la fira Biofach d’Alemanya

La direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, participa en la fira Biofach, a la ciutat alemanya de Nuremberg, amb un estand amb producte ecològic de les Balears. Aquesta fira, considerada la cita líder mundial d’aliments ecològics, es celebra a partir de dia 26 i fins dia 29 de juliol. La consellera Mae de la Concha participarà de la fira el proper 28 de juliol.

A l’estand ‘Bio Illes Balears’ els visitants trobaran una mostra de productes ecològics de les Illes: oli, sal, derivats de la garrova, granola, confitures, i ametles, entre d’altres. Les empreses que hi participaran són Es Garrover de Mallorca, Fet a Sóller, Olíric, Morvedra, Flor de Sal i Granola Sense Nom.

El director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, ha explicat que «volem ser presents en aquesta fira, perquè som al costat del sector ecològic, un sector que va a l’alça a les Balears». Ortega ha destacat que «la superfície inscrita creix al conjunt de les illes i també ho fa la indústria agroalimentària amb un 5,3 % més d’elaboradors que el 2020».

La fira compta amb la col·laboració de l’Associació de Productors de l’Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA), la Cambra de Comerç i l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI). Precisament durant la fira APAEMA ha organitzat la visita de productors i elaboradors amb segell ecològic per conèixer les innovacions més capdavanteres del sector en l’àmbit internacional.

Els productes elaborats són el motor econòmic del sector ecològic i generen 20,4 milions d’euros, una part important dels quals estan produïts per productors-elaboradors. La producció ecològica està composta per petits i mitjans elaboradors que cerquen una qualitat diferenciada, amb valor afegit i marques de qualitat. El vi i l’oli són els productes que més reporten al sector. Els sectors on hi ha hagut un major increment el 2021 són la manipulació i envasat de gra i les bodegues i l’embotellament de vi i caves.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa