Balears Vadevi
El Quarteró fa festa a les collidores de Bunyola

L’Escola de Ball de Bunyola ha organitzat aquest diumenge la festa del Quarteró de la mà de l’Escola de Ball de Bunyola i que, un any més, s’emmarca dins les celebracions i homenatges a les collidores d’oliva; un col·lectiu, per cert, que fa uns mesos va rebre la Medalla d’Honor i Gratitud del Consell de Mallorca.

La consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci serra de Tramuntana, Maria Antònia Garcías, destacava que s’hagi fet l’esforç de mantenir la celebració durant més de tres dècades. En aquell moment, recordaven, els propietaris de les finques de Bunyola oferien una festa a les dones que havien collit olives a les seves possessions.

Garcías ha destacat que al muncipi de Bunyola és el que més collidores s’han trobat i ha agraït la feina feta per la investigadora Bàrbara Suau, i també la col·laboració del batle de Bunyola, Andreu Bujosa.

Des de 1993

Des de l’any 1993 per l’Escola de Ball de Bunyola amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bunyola va recuperar aquesta festa en la qual es menjava arengades, olives, oli i vi.

El Consell de Mallorca, que des del gener del 2022 va posar en marxa una campanya de recerca i de reconeixement a les collidores d’oliva de Mallorca, enguany ha cedit les dependències de Raixa per a celebrar-hi, una vegada més la festa del Quarteró a la qual han participat centenars de persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa