Balears Vadevi
Recuperen un aljub a Banyalbufar per a donar-hi usos agrícoles

L’Institut Balear de Natura (IBANAT) ha finalitzat la restauració d’un antic aljub situat a la Font d’enmig, a la finca pública de Planícia (Banyalbufar). L’actuació, valorada en 49.900 euros (amb l’IVA exclòs) ha estat finançada amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible.

Regar conreus de sa Menta

El dipòsit s’emprarà per regar els conreus que es cultiven a l’hort de sa Menta, dins la finca pública. A més, l’IBANAT podrà utilitzar-lo en tasques d’extinció d’incendis forestals en cas que sigui necessari. “És una actuació important perquè a banda de recuperar patrimoni en un indret excepcional se li dona un ús pràctic i s’incrementa, a més, la seguretat en cas d’incendis”, destacava el gerent de l’IBANAT, Joan Ramon.

Projecte ITS

La recuperació de l’aljub ha estat possible gràcies a un projecte ITS que preveu l’adquisició de nous dipòsits d’aigua per a combatre incendis forestals així actuacions de manteniment i construcció de nous dipòsits d’obra, amb un pressupost total de 400.000 euros. En aquest sentit, ja s’han adquirit els sis nous dipòsits de xapa previstos (dos a Mallorca, dos a Menorca i un a Formentera) mentre continua la tramitació dels nous dipòsits d’obra.

Els dipòsits d’aigua son infraestructures bàsiques per a la lluita contra els incendis forestals. Actualment, n’hi ha més d’un centenar de titularitat pública distribuïts arreu de l’arxipèlag. La seva distribució sobre el territori es fa seguint les indicacions del IV Pla General de defensa contra incendis forestals de les Illes Balears.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa