Balears Vadevi
Sa Vall de Miquel Gelabert, millor blanc al concurs Baco de vins joves

Els vins fets a Mallorca continuen sorprenent als concursos en els qual hi participen. En l’edició d’enguany, la 36ena, del Concurs Nacional de Vins JovesPremis Baco Collita 2021, el jurat ha destacat el Sa Vall Selecció Privada 2021 de Miquel Gelabert (DO Pla i Llevant) com el millor blanc de tots els participants.

Es tracta d’un vi blanc de criança, fermentat en barriques de roure francès noves i criat durant 6 mesos en les seves lies. Ho componen un cupage del millor raïm de les vinyes de la casa. No és la primera vegada que aquest vi de la bodega de Manacor destaca en concursos nacionals i internacional, però Miquel Gelabert acull el premi amb la satisfacció que li dona el reconeixement de la feia ben feta, com ha declarat a Balears Vadevi.

Sa Vall Selecció Privada

També la bodega Es Fangar, de DO Pla i Llevant, ha obtengut un Baco d’Or pel seu vi Sa Fita. Una exitosa combinació de Premsal, Chardonnay, Muscat, en el qual es nota la fruita blanca aromàtica, poma daurada molt madura. En el fons espècies fines i un llarg perfil de les herbes aromàtiques del Mediterrani. Complex. Directe i net al paladar, ple de caràcter. L’acidesa fresca i fructífera. Explosions de fruites i flors blanques, amb un llarg acabat cremós.

Les Bodegues Macià Batle de Santa Maria tornen també satisfetes del concurs organitzat per la Unió Espanyola de Tastadors (O.E.C.). La collita ha estat destacable amb 3 ors, els màxims guardons del concurs, per a dos dels blancs de la casa i un negre de marceració carbònica, tots ells inscrits com Vi de la Terra Mallorca.

El bon resultat del BLANC DE BLANCS no ha sorprès a ningú ja que repeteix un any més entre els millors vins d’Espanya. Elaborat en un 49% amb premsal blanc, un 49% chardonnay i un 2% moscatell, és, sens dubte el vi blanc de Mallorca més premiat, tant a Espanya com a l’estranger i un dels referents de la vinicultura mallorquina. La seva sàvia combinació de varietat local amb internacional, dona com a resultat un vi afruitat, fresc i molt elegant.

El MACERACIÓ CARBÒNICA NEGRE, elaborat 100% amb mantonegro, una de les varietats locals de Mallorca, és una de les apostes de Macià Batle per a ser global des del local, i una demostració del potencial que tenen les varietats locals treballades amb cura i dedicació.

El SAUVIGNON BLANC és un vi monovarietal elaborat 100% amb Sauvignon Blanc, en una aposta per la innovació i les noves varietats que es fa en Bodegues Macià Batle. Provinent de les vinyes de Consell i Santa Eugenia, aquest Sauvignon Blanc té unes característiques molt singulars i úniques, conseqüència de l’especial terrer i clima de Mallorca.

Els Premis Baco collita 2021, organitzats per l’O.E.C. és la gran cita a Espanya amb els vins joves compta amb l’aval d’un panell de tastadors íntegrament compost per membres de la Unió Espanyola de Tastadors per a reconèixer les millors elaboracions del nostre país de l’anyada 2021.

Un total de 55 membres de la Unió Espanyola de Tastadors evaluan en estricte tast a cegues la totalitat de vins inscrits a la gran cita amb els vins joves del nostre país, tots fruit de la collita 2021. Vins blancs, rosats, negres, espumosos i dolços; elaborats o no en contacte en fusta; a prova davant un panell de jutges plagat de referents de la sommelieria, enologia i crítica especialitzada del nostre país.

Un any més, sommeliers de la trajectòria de Dani Poveda, Javier Gila, Arturo Garre, Ana Lahiguera o Francisco Abellán, enòlegs de referència com Ignacio de Miguel, Jorge Navascues, Alfonso Chacón, Isabel Galindo, Jesús Navascues José Hidalgo Camacho, Esteban Celemín o Maite Sánchez, i prescriptores de l’experiència de Bartolomé Sánchez, Luis Vida, Juan Manuel Ibáñez, José Casal del Rei o Francisco del Castell, entre altres, consoliden amb la seva presència el rigor i independència d’un certamen imprescindible en el calendari anual com els Premis Baco, la guia més completa per a conèixer les etiquetes joves top. 

Nou comentari

Comparteix