Balears Vadevi
S’estrena projecte de divulgació del producte local a les escoles de Balears

La direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, juntament amb la col·laboració dels Serveis de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA), ha iniciat aquesta setmana les activitats de divulgació i promoció del producte local a les escoles de les Balears. Aquestes activitats consisteixen en sessions informatives a les aules, i també visites a finques i a la Llotja de Palma, amb l’objectiu d’apropar el sector primari i els productes locals de les Illes Balears als infants que cursen primària.

Segons la directora de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero, «les escoles estan molt interessades en aquestes activitats que proposam des de la conselleria i han respost molt bé i amb molta demanda». A més, «els infants aprenen molt sobre un sector, com el primari, que, a vegades, no coneixen massa». La base d’aquest Programa Escolar és ensenyar els alumnes a conèixer i identificar els aliments locals i de temporada, les característiques i qualitats dels productes alimentaris més representatius de les Balears, o l’experiència de visitar de primera mà finques d’agricultura convencional o ecològica i la Llotja de Palma.

Aquesta primera setmana les activitats es desenvoluparan a centres de Mallorca. Aquest dilluns 4 d’octubre, es van estrenar al CEIP Es Pil·larí de Palma; dia 5 d’octubre, al CEIP Duran Estrany de Llubí; dia 6 d’octubre, el CEIP Pedro Póveda de Palma, i dia 7 d’octubre, al CEIP Vialfàs de Sa Pobla. Les activitats del Programa Escolar es desenvoluparan a Eivissa a finals de mes i a Menorca a principi de novembre. En total, aquest primer trimestre la previsió és arribar a uns 2.000 infants de primària.

El programa es divideix en quatre activitats, i cada una d’elles va dirigida a un curs concret. ‘Sembra varietats locals’ va dirigida a tercer de primària i consisteix a donar a conèixer les varietats locals de les Illes Balears, així com la temporalitat de les fruites i verdures. ‘De la mar a la taula’ és l’activitat dirigida a quart de primària i l’objectiu és apropar el sector pesquer als alumnes, així com les espècies que habiten les aigües de les illes, les arts de pesca i ormeigs emprats. ‘Conèixer els productors’ és l’activitat dirigida als alumnes de cinquè de primària i l’única que consisteix en una sortida a finques agrícoles, algunes de les quals tenen també animals, o la Llotja de Palma, per conèixer de primera mà els productes que produeixen o pesquen. Finalment, ‘Producte local’ és l’activitat dirigida a alumnes de sisè de primària sobre la importància de consumir aliments locals i els avantatges per a l’economia, el medi ambient i la salut. Consta de dues parts, una exposició i un joc a classe.

Aquestes activitats compten amb material audiovisual de suport disponible al canal de Youtube de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Aquest curs, a més, es disposarà de més material de reforç del projecte ‘Mallorca al plat’ i ‘Eivissa al plat’, per tal que els continguts també arribin a les famílies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa