Balears Vadevi
Trencar tòpics i desmitificar el vi són els objectius d’un tast per a menors de 35 anys
Tastos preliminars dels Premis Vinari

!--akiadsense-->

“Jo crec que molts joves veuen el vi com una cosa que els hi cau molt enfora i com que no ho coneixen s’estimen més no acostar-s’hi per por a quedar malament”. Així ho explica Miquel Gelabert que és enòleg, del celler Miquel Gelabert. Té 28 anys i serà l’encarregat de conduir un tast per a menors de 35 anys que es farà en dues sessions dijous i divendres 8 i 9 de novembre.

“No és la primera vegada que faig un tast d’aquest tipus i encara em sorprèn el gran desconeixement que hi ha de coses molt senzilles. M’he trobat amb gent jove que no sap que el vi és una beguda que s’obté per fermentació”, explica en declaracions a Balears Vadevi.

Miquel Gelabert és enòleg i dirigirà el tast per menors de 35 anys
Miquel Gelabert és enòleg i dirigirà el tast per menors de 35 anys

!--akiadsense-->

És per això que la DO Pla i Llevant i Vi de la Terra de Mallorca han organitzat aquestes sessions amb la col·laboració del Centre Universitari de Manacor i l’ajuntament del municipi. “Volem que els joves s’acostin al vi. Donar-los pautes per aprendre a triar un vi a una botiga o al restaurant. Hem de trencar tòpics i desmitificar-ho tot un poc”, assegura Gelabert.

Aquest tast que es farà en dues sessions de dues hores cada una i s’hi tastaran vins blancs, negres, rosats i escumosos. I a més de l’anàlisi sensorial d’aquests vins també s’explicaran els diferents tipus d’elaboracions, de varietats de raïms, etc.

Per Gelabert “els joves perceben el vi com una cosa molt seriosa, de gent gran, i fins i tot una mica avorrida. S’ha transmès una imatge molt elitista del vi i amb aquest tast volem canviar-ne la percepció”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa