Balears Vadevi
Treva a les protestes del transport i de la pesca per l’anunci d’ajudes milionàries del Govern

L’anunci del Govern de Francina Armengol que destinarà 5,5 milions d’euros en ajudes directes als transportistes de mercaderies que protestaven per la pujada del preu dels carburants ha estat una de les bones notícies de les darreres hores, quan el desabastiment de productes de la Península en les prestatgeries de les grans superficies començava a ser evident. Ni les compres de producte local eren suficients per abastir del necessari.

També ha estat ben rebuda la noticia que l’Executiu autonòmic té previst un paquet amb 77 mesures per pal·liar el conjunt de conseqüències de la guerra d’Ucraïna.

Armengol va convocar els representants dels agents socials i les administracions i grups parlamentaris per acordar les mesures/CAIB

Així, també els pescadors han tornat avui a la feina després de tres dies amb les barques amarrades a port i les llonjes tancades.

En aquest sentit, s’han plantejat mesures pressupostàries, d’estabilització de preus d’electricitat i carburants, per facilitar els ajuts públics a través d’un canvi del marc regulador que agilitzi aquestes tramitacions i faciliti la gestió de fons europeus, mesures d’impuls de la transició energètica, entre d’altres.

En l’àmbit estatal, també es plantegen mesures de protecció per als sectors que s’han vist més afectats per les conseqüències del conflicte a les Illes Balears, com ara ajuts directes al sector del transport i als sectors agrari i pesquer.

Entre aquestes ajudes destaca la creació d’una línea d’ajuts al transport de mercaderies primeres i insums no energètics per la sector agrari i ramader afectat per l’especial circomstància de vulnerabilitat derivada de la insularitat. Establir una línea d’ajuts  a les barques per compensar l’augment del  preu dels carburants. Exonerar les barques de les taxes portuàries en els ports que depenen de la comunitat autónoma i establir una línea de crèdit  de liquiditat a través d’ISBA  pèr les empreses del sector primari més afectades per aquesta conjuntura económica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa