Balears Vadevi
Un dron se suma a la vigilància de les reserves marines

El control de les aigües interiors de l’arxipèlag balear es reforça a partir d’ara amb la incorporació d’un nou mitjà aeri que reforçarà la tasca inspectora duta a terme fins ara exclusivament per les barques de la conselleria. La Direcció General de Pesca i Medi Marí ha afegit un dron per a les tasques de vigilància de les aigües interiors de Mallorca. La Direcció General ha format el servei d’inspecció de pesca de l’illa en el maneig de l’aeronau, que ha estat finançada amb fons de l’Impost del Turisme Sostenible (ITS).

Es tracta d’un Mavic Enterprise Advanced amb zoom x4 òptic, zoom x32 digital i càmera tèrmica. Les proves que s’aportin gràcies a aquest dispositiu serviran per a iniciar expedients. Així ho preveu ja l’article 142 de la llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura de les Illes Balears.

Mavic Enterprise Advanced equipat amb zoom x4 òptic, zoom x32 digital i càmera tèrmica/CAIB

Aquest dron ha entrat en servei ara fa una setmana i és prest per fer-ne un balanç dels avantatges de la seva incorporació però des de la conselleria destaquen que esperen millorar l’efectivitat dels controls de la pesca furtiva i dels infractors en matèria de conservació de la posidònia, per exemple.

Vigilància de les aigües interiors

Les aigües interiors de Mallorca contemplen també les cinc reserves marines de l’illa, dues de les quals compten també amb una part en aigües exteriors. Mallorca compta amb 22 barques d’arrossegament, 132 embarcacions de pesca artesanal i 32 mil llicències de pesca recreativa (individual, d’embarcació i submarina).

La vigilància es demostra necessària a la vista de les intervencions fetes fins ara per part del servei d’inspecció, que des de l’any 2019 ha obert un centenar d’expedients sancionadors referits sobre tot a pesca recreativa. Es tracta de pescadors que tenen llicència individual, embarcació o fan pesca submarina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa