Balears Vadevi
Una segona vida per les botes de vi

Les botes de vi venen en origen de diverses procedències, les més conegudes són les de roure francès o americà, malgrat n’hi ha de molts d’altres països; un cop al celler, se’ls pot donar diversos usos: alguns vins hi fermenten, d’altres només en fan criança curta i n’hi ha que acompanyen el vi durant uns quants mesos més. Es parla de botes de primer any (les recent comprades ), de segon, tercer o quart any (en funció de les campanyes en què s’utilitzen) segons decisió de l’enòleg. I un cop s’ha acabat la seva vida útil acompanyant aquesta criança o repòs d’un vi, hi ha algunes persones o empreses imaginatives que els donen una nova vida.

Juan Carlos Jiménez i Rocío Díaz, propietaris del taller de fusteria artesà Mondema, amb seu a Tomelloso, confessen tenir debilitat per la restauració de la fusta i sobretot per donar un nou recorregut a productes fets a partir d’aquest material. En el cas de les botes de vi, per exemple, aquestes són algunes de les propostes que treballen i que posen a disposició dels sibarites més vinícoles.

  1. El test amb flors per tenir el nostre jardí vertical.
Aquesta bota s’ha reciclat i ara és un test per posar-hi flors | Mondema artesans

2. Taula amb armari interior, per reposar-hi copes mentre tastem un vi, i guardar-les quan hem acabat.

Bota de vi convertida en una taula amb armari | Mondema

3. El boteller és molt útil per disposar-hi les ampolles de vi que volem guardar.

Bota de vi reaprofitada com a boteller | Mondema artesans

4. Taula, cadira i gerro per col·locar elements decoratius, el set complet per gaudir d’un moment de tranquil·litat amb una copa de vi.

Botes de vi reciclades en una taula, cadira i gerros per posar-hi flors | Mondema artesans

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa