Balears Vadevi
Les vendes de Vi de la Terra Mallorca 2019 mostren la magnitud de la caiguda que es preveu pel 2020
Ampolles de vi

!--akiadsense-->

S’acaben de publicar les dades oficials de les vendes de Vi de la Terra Mallorca referides a 2019. Són dades bones que indiquen que l’any passat es comercialitzaren 2,7 milions de litres de vi d’aquesta Indicació Geogràfica Protegida (IGP), la qual cosa representa un increment del 14% en relació a l’any anterior . Aquest és un bon resultat que marca un màxim quan el valor de vendes de la història del vi de la terra de Mallorca. En el cas del vi blanc l’increment va ser del 20%.

La majoria es col·loca al mercat local, el 74% del total es queda a les Illes Balears, on les vendes han pujat un 20% respecte l’any anterior. Un 5% a la resta de l’estat, un 17% a la resta de països de la Unió Europea i, no arriba al 4%, a països tercers. A l’exterior, Alemanya i Suïssa són els principals països compradors.

Les dades són especialment bones si les miram des del cantó d’enguany, quan l’anyada està a l’aire i les vendes de vi han caigut en picat, d’ençà de la crisi de la COVID19. El president del Consell Regulador de la DO Pla i Llevant i Vi de la Terra de Mallorca, Antoni Bennàssar ,diu que “respecte a les vendes els resultats relatius són similars als anys anteriors perquè l’any passat la producció de raïm va ser més baixa”. I tot i això, qui les pogués repetir, enguany.

Segons les dades de la conselleria d’Agricultura, les DO Binissalem i Pla i Llevant, que no varen augmentar molt les seves hectàrees (14 i 9, respectivament) varen baixar la seva producció. Vi de la Terra pràcticament ha tengut la mateixa producció el 2018 i el 2019, però ha augmentat el nombre d’hectàrees en 100.

Les dades de la campanya passada posen en evidencia la magnitud de la preocupació del sector quan en plena primavera ja es parla obertament de esporgar fort per reduir la producció. Enguany els vinaters parlen de fer poc vi i de qualitat excel·lent per compensar que molt no es podrà fer. Només cal mirar els cellers plens i els magatzems dels distribuïdors on només es va buidant molt poc a poc degut a la caiguda de la demanda.

Algunes bodegues informen aquestes dies que estan començant a embotellar el 2018…ànims i endavant, ara es tracta de vendre’l.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa