L'experiència amb vi i estels de Bodegas Bordoy va ser un èxti
L’experiència amb vi i estels de Bodegas Bordoy va ser un èxti

!--akiadsense-->

Arriba l’estiu, iniciam l’etapa de la denominada nova normalitat i els cellers recuperen l’agenda social, mica en mica. Sembla que els cellerers han decidit activar iniciatives diverses per atreure un client, local o visitant, tant és, que els ajudi a buidar els magatzems. A Bodegues Bordoy aprofiten el bon temps i les nits d’estiu per fer activitats a la fresca: Varen organitzar nit “Entre vins i estels” . Es tracta d’una col·laboració entre Stars Mallorca, integrada dins la Fundació Starlight, i la pròpia bodega.

L’activitat s’inicià amb una petita introducció sobre la història de la bodega i de la seva trajectòria fins arribar al moment actual. Envoltats de vinya es va poder contemplar la distribució de les varietats que utilitza la bodega per a produir els seus vins. Maquinària i depòsits i botes són el que varen trobar just entrar en la bodega on Sandra Adrian, de l’equip de Bodegues Bordoy, va detallar el procés que segueix el raïm des del camp fins arribar a la taula.

Per acabar la visita es va dur a terme un tast dels vins més representatius de la bodega mentre el responsable de Stars Mallorca absorbia l’atenció dels visitants amb imatges i vídeos espectaculars del cel nocturn. Seguidament, es va poder observar amb un telescopi algunes de les estrelles i nebuloses, donant així un final diferent a la visita.

Un moment de l'experiència de vins i estels a Bodegas Bordoy
Un moment de l’experiència de vins i estels a Bodegas Bordoy | Cedida

!--akiadsense-->

La situació del celler, allunyat dels nuclis urbans que generen contaminació lumínica, és un lloc privilegiat per a l’observació del cel nocturn. Es tracta, sense cap dubte, d’una experiència única molt recomanable si es sent curiositat per l’astronomia i si un és un enamorat del món del vi.

Combinacions internacionals: El vi de Mallorca i el sushi s’entenen

I una altra cita que va ser un èxit, la de Bodegues Miquel Oliver de Petra, on es va fer una jornada de maridatge de sushi i vins de la pròpia bodega a càrrec de l’animós grup Tastespai que contínuament promou activitats relacionades amb el món del vi. La sessió fou molt concorreguda i animada.

Un moment del taler de sushi del celler Miquel Oliver
Un moment del taler de sushi del celler Miquel Oliver

!--akiadsense-->

Els assistents, en primer lloc varen fer les seves elaboracions de sushi seguint les indicacions dels experts i, posteriorment, les varen degustar i maridar amb els vins blancs i rosats del celler, que combinen molt bé, especialment amb aquesta delicadesa oriental, tot i que certs tipus van bé amb negres joves.

A Miquel Oliver a Petra es van maridar els seus vins amb sushi
A Miquel Oliver a Petra es van maridar els seus vins amb sushi | Cedida

!--akiadsense-->

Com diu Pilar Oliver: “Els nostres blancs xerren japonès”. Es refereix al Muscat, Son Caló Blanc, Orig 2019 i QBQ que varen ser les referències que acompanyaren el taller de sushi que es va fer al celler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa