Els vins de les Balears han traspassat fronteres amb els tasts virtuals del confinament
Tastos virtuals amb l'ABS i la conselleria d'agricultura

!--akiadsense-->

Ara que deixam enrere el confinament i el malson de la paralització de tota activitat podem fer balanç d’una experiència que ha tengut els seus punts interessants. No podem negar que ens ha obligat a tots a posar-nos les piles i cercar la manera de mantenir viva la flama, el desig, l’interès pel vi. La conselleria d’Agricultura de Balears ha estat al costat de sector. Una de les iniciatives que ha tengut més ressò ha estat els tastos virtuals, formatius i lúdics organitzats a través de l’ABS, l’Associació Balear de Sommeliers i amb la col·laboració de les marques de qualitat dels vins: DO Binissalem i Pla i Llevant i Vi de la Terra: Mallorca, Serra de Tramuntana-Costa Nord, Menorca, Eivissa, Formentera i Illes Balears.

Han estat 15 oportunitats de tastar vins de les Illes Balears. Els han donat a conèixer distints sommeliers i una col·lecció de convidats d’excepció. Al capdavant de l’experiència hem trobat el president de l’ABS, Daniel Arias, que ara que tot ha passat, es reconeix satisfet i sorprès per la bona acollida per part del públic que ha estat pendent de les xarxes i mostrant entusiasme. Precisament Arias i Aurora Vega van ser els encarregats de tancar el cicle.

Daniel Arias i Aurora Vega en el darrer tast virtual
Daniel Arias i Aurora Vega en el darrer tast virtual

!--akiadsense-->

Esperàveu la resposta que heu tengut?

La veritat que l’acció conjunta de Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, DO’s i IGP’s , Sommeliers de l’ABS i persones conegudes de les Illes ha donat molt a parlar, tant dins de les Illes com fora, no sols a nivell nacional sinó també internacional, ja que s’ha connectat gent de llocs tan dispars com Califòrnia, Mèxic, Veneçuela, Alemanya, Suïssa… Estam encantats, no esperàvem aquesta resposta. I sobretot, no esperàvem l’interès que han despertat els vins de les Illes a la Península. Hem fet difusió del vi i de la gastronomia amb maridatges, tant sommeliers com convidats, tots amb molt d’ànim i ganes de defensar el producte de la terra, ramaders, pagesos, peixaters…

Hi ha un abans i un després del cicle de tastos virtuals, que ens ha portat el confinament?

Jo crec que sí, és una manera d’acostar el vi a l’espectador connectant en qualsevol part del món. Pens que és el futur de la comunicació i interacció entre persones, ja que estàs veient a l’interlocutor de manera virtual, però veient-lo físicament. Crec que això és molt important perquè el que hem de comptar ho expliquem en viu i sempre ens agrada veure a la persona que ens conta alguna cosa …

Pot ser un canal de comunicació amb el client a explorar en el futur, el de les xarxes socials?

Exacte. És el canal de futur immediat per a comunicar unes certes coses, encara que pens que el contacte personal per al comerç no es pot ni s’ha de perdre. Per a mi, això de les xarxes ha de ser un complement.

Què suposa tornar a la “normalitat”?

Això està per veure encara, esper que ens ajudin les autoritats competents per a això. El sector està molt tocat i en breu comença la verema.

Algun projecte sorgit arran d’aquesta experiència que es pugui comentar?

Estam treballant en diversos projectes per a donar visibilitat al vi de Balears en conjunt tots els que hem col·laborat en aquesta iniciativa. Esper poder dir-te alguna cosa més aviat, però t’avanç que té a veure amb la formació, difusió i acostament del vi a nivell nacional i internacional

Nou comentari