Balears Vadevi
Brad Pitt denuncia Angelina Jolie per discrepàncies en el negoci de vins

L’actor Brad Pitt ha denunciat la seva exdona, la també actriu Angelina Jolie, perquè considera que la venda a un oligarca rus de la seva meitat del celler francès que van comprar plegats tenia la intenció de “fer-li mal”. Així ho afirmen els documents presentats per Pitt als jutjats, a què ha tingut accés l’agència PA i de què s’ha fet ressò la cadena britànica BBC.

Jolie va vendre les accions a un oligarca rus sense informar Brad Pitt

L’aleshores matrimoni va comprar el celler Chateau Miraval l’any 2008, sis anys abans del seu matrimoni, que va tenir lloc a la mateixa finca. Segons Brad Pitt, havien pactat no vendre les seves accions en el negoci sense el permís de l’altra meitat de la parella. No obstant això, sembla que Jolie va vendre-les a una empresa de licors de Luxemburg controlada per l’oligarca rus Iuri Xefler sense ni tan sols informar el seu ja exmarit.

L’acció de Jolie va suposar, afirma l’actor, forçar-lo a ser soci “d’un desconegut amb companyies i intencions verinoses” i que, a causa d’això, ha estat víctima d’una OPA “hostil” del seu negoci que, durant anys, s’havia dedicat a “construir amb cura”. Segons els advocats de Brad Pitt, sota el seu lideratge el celler s’havia convertit en “una història d’èxit internacional” amb milions de dòlars de beneficis a la qual, afegeixen, Jolie “no va contribuir”.

Chateau Miraval ha crescut fins a ser una marca de molt prestigi, i Pitt tem que la seva feina quedi en res per l'associació amb un oligarca rus | Chateau Miraval
Chateau Miraval ha crescut fins a ser una marca de molt prestigi, i Pitt tem que la seva feina quedi en res per l’associació amb un oligarca rus | Chateau Miraval

Brad Pitt defensa “la reputació” de la seva marca

És per tot això que els documents de la demanda afirmen que la venda tenia la intenció de “causar danys a Pitt” ja que, afegeixen, “Jolie sabia i volia que Xefler i els seus socis intentessin controlar el negoci que Pitt havia construit”. A més, els advocats de l’actor consideren que l’oligarca rus s’ha fet famós per “les seves tàctiques empresarials agressives i les seves associacions professionals dubtoses” i que, per tant, convertir-lo en soci del celler “posa en perill la reputació d’una marca” que, recorden, Pitt “va construir amb cura”.

Així doncs, els representants legals de Brad Pitt consideren que tot plegat és “un resultat directe de la conducta il·lícita de Jolie” ja que, “trencant el pacte que hi havia entre les parts”, l’actriu ha forçat el seu exmarit a ser soci d’un desconegut amb una mala reputació que el precedeix i que pot afectar greument el celler.

Segons Brad Pitt, Angelina Jolie va vendre les seves accions del celler a un oligarca rus sense permís i amb l'objectiu de perjudicar-lo | Gage Skidmore
Segons Brad Pitt, Angelina Jolie va vendre les seves accions del celler a un oligarca rus sense permís i amb l’objectiu de perjudicar-lo | Gage Skidmore

Una tempesta sobre una gran història d’èxit

El Chateau Miraval es troba al poble de Correns, al sud-est de França, i va ser comprat per la parella d’estrelles de Hollywood per uns 25 milions d’euros, amb Pitt posant el 60% del preu i Jolie el 40% restant. Des d’aleshores, diuen els advocats, el negoci ha crescut i, tot i que Jolie “no s’hi va involucrar”, sí que s’ha beneficiat del seu èxit.

Després del seu divorci, que va començar l’any 2016, Jolie no va informar de la seva decisió de vendre les seves accions a Xefler fins el gener de 2021, afirmant que havia estat “una decisió dolorosa”. Els advocats de Pitt han demanat que el veredicte el determini un jurat. Pel que fa a Jolie, ni ella ni cap representant han volgut fer declaracions sobre l’assumpte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa