Balears Vadevi
‘Another Round’, el projecte que dona una segona vida als envasos de vidre

Sostenibilitat. Zero emissions. Zero deixalles. Conceptes que cada cop tenim més incorporats en el nostre vocabulari i també en la nostra consciència. Hi ha estudis de mercat que apunten al creixent interès per productes respectuosos, sostenibles, de proximitat. I seguint el camí, empreses i persones particulars amb aquesta sensibilitat, intenten trobar la manera de contribuir portar aquests conceptes a la pràctica.

Maximilien Juárez és un argentí afincat a Eivissa. Té llarga experiència en diversos sectors, entre ells, el vitivinícola, ja que ha exercit de sommelier i comercial de vins durant molts anys “el vi és la meva passió”, compartirà amb Balears Vadegust. Aquest coneixement, ara, li facilita la proximitat amb el sector HORECA i vitivinícola, a qui està intentant involucrar en la mesura del possible en el seu últim projecte.

Another Round neix amb l’objectiu promoure l’economia circular i reforçar el concepte de zero deixalles. Es basa, en paraules de l’impulsor, en la reutilització d’ampolles i altres envasos de vidre, donant-los una segona vida en forma de gots, gerres, plats, làmpades, espelmes… “L’important és reduir allò que d’entrada seria rebuig“. I contribueix al mantra amb l’ajuda d’una professional que, amb el seu art, evita que s’ompli d’ampolles el contenidor verd.

Gots nascuts d’una segona vida de les ampolles de vidre | Foto: Nacho Vergara

“Les ampolles de vi, per si soles, representaven fa uns anys el 8% de tots els envasos de vidre que es produeixen”, detalla Juárez; “d’aquí que vulgui arribar al sector del vi i implicar-lo el màxim possible”. De fet, no només això, perquè el projecte es basa sobre dues línies de negoci, una orientada al sector empresarial (B2B) amb la mirada a Horeca; i, l’altra, que s’enfoca cap al públic final (B2C) a través d’una botiga en línia que té al cap obrir aviat.

Altra Ronda i col·laboració amb el projecte reWine

Una segona línia d’acció és Altra Ronda; i en aquest cas, explica Juárez, la idea és desplegar un projecte cooperatiu entre cellers, destil·leries i altres empreses de begudes d’Eivissa i Formentera que permeti establir un sistema de recollida, neteja i reutilització d’ampolles en diversos punts de les Pitiüses.

De fet, en aquest punt fa un parèntesi i parla de reWine, que ja està intentant desplegar aquesta idea de reciclatge d’ampolles en diversos cellers de Catalunya i ara recentment està posant el peu a Mallorca. “En aquest cas, emn plantejo com integrar aquest projecte també a Eivissa”.

Nova vida d’una ampolla de vidre en una creació especial per a LIO Ibiza

Canvi de paradigma per un futur millor

“Fa falta un canvi de paradigma, perquè estem malgastant els recursos”, insisteix l’argentí. “Imagineu que podem reutilitzar moltes vegades un producte, que un mateix producte, abans de llençar-lo, es pot convertir en marxandatge, o en alguna cosa amb valors”. Encara hi ha molt a fer, dirà, “però crec que precisament els sectors del vi i de l’hostaleria són dos dels que poden marcar la diferència”.

“Quan era més jove volia canviar el món, com tots, però amb els anys m’he adonat que no tot són grans canvis, que els petits també tenen el seu impacte“, se sincera. “El somni, ara, es redueix a intentar consolidar aquests projectes a l’illa, i que puguin generar interès per exportar el model en d’altres punts de les Balears o de la Península”, conclourà.

Espelma nascuda del reciclatge d’una ampolla, fruit de la col·laboració amb ‘Velas de Ibiza’ per a la Família Mari Mayans

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa