Balears Vadevi
Beure vi mirant cap a Dalt Vila, una experiència pels cinc sentits
XX
El Tastavins a Dalt Vila una experiència pels cinc sentits | Lorena Portero

!--akiadsense-->

És temps de fires i mostres relacionades amb el vi a Eivissa. La setmana passada, Tastavins, organitzada per Buscastell Vins, i Spirits & Wines, muntada per Exclusivas Miró, obtingueren un gran èxit de públic, amb una massa de fidels formada per professionals del sector i bon vivants amateurs. La segona de les mostres reuní prop de cinc-centes persones a les instal·lacions de Casa Maca, un agroturisme situat a Can Palau. La finca gaudeix d’una perspectiva impressionant de Dalt Vila i la seua proximitat a la ciutat van ser lloades pels responsables dels cellers i els assistents que es mesclaren a Spirits & Wines. La setena edició d’aquesta mostra gastronòmica (perquè a més del vi i d’altres begudes alcohòliques, permet els gourmets que s’hi atraquen tastar pernils, anxoves, formatges o carns selectes a la brasa) ha trobat una llar per establir-se.

“Aquestes jornades ens van genial per palpar un poc com tenim el mercat de cara a la temporada. Enguany és una incògnita. Es parla de desacceleració econòmica, però nosaltres no sabem ben bé què succeirà. Potser baixa una mica el turisme, però el sector enològic, que està cada volta més arrelat a l’illa i té les seues pròpies lògiques, es manté”, reflexionava Joan Riera, propietari de Can Rich. El seu era un dels dos cellers pitiüsos que hi participava, conjuntament amb Cap de Barbaria, que reuní a les rodalies del seu estand moltes goles curioses que volien tastar les darreres anyades de vins com Ophiusa.

xx
El Tastavins va reunir més de 500 persone | Lorena Portero

!--akiadsense-->

Entre la trentena de cellers destacava la presència d’alguns productors vinguts des de Catalunya. A la tarda, l’enòleg, sommelier i formador Xavi Nolla va oferir una conferència sobre Vins de la Memòria, un projecte que recupera el record dels soldats republicans que van perdre la batalla de l’Ebre produint vi –en la mesura del possible, a la manera dels anys trenta– a vinyes de les comarques del sud de Tarragona que van ser destruïdes pel més gran enfrontament de la Guerra Civil i que s’han recuperat ex professo. Nolla, nét d’un republicà que hi participà en aqueixa batalla, en va oferir els detalls de la posada en marxa d’una aventura que agermana memòria històrica i vi, i que començarà a comercialitzar-se aquest mes d’abril.

La vuitena edició d’Spirits & Wines va servir altres cellers del Principat, com els també tarragonins Pagos de Hibera, estrenar-se en aquesta mostra que connecta els professionals de l’illa amb vins de totes bandes del món. “Nosaltres també és la primera vegada que venim”, deia Martí Torrallardona, enòleg de Raventós i Blanc, “un celler del Penedès portat per la mateixa família des de fa més de vint generacions”. “Nosaltres”, va ampliar l’enòleg, “vam entrar fa un parell d’anys al mercat eivissenc, que és molt atractiu, amb La Rosa, un vi molt lleuger, amb poc cos, que es pot beure per copes tranquil·lament. Ara volem promocionar altres apostes com aquest vi que ha sortit de Can Sumoi, el celler que tenim a la Serra de l’Home…” Martí Torrallardona ho deia mentre mostrava una botella de Xarel·lo, un blanc intens i monovarietal fet a partir de vinyes recuperades al Baix Penedès, “una proposta valenta per introduir a les cartes dels restaurants d’Eivissa, una illa on és evident el boom que s’està experimentant en qüestió de vins”.

xxx
Es van reunir una trentena de cellers per mostrar els seus vins | Lorena Portero

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa