El cap de setmana passat, els dies 13 i 14 de desembre, va tenir lloc en les instal·lacions del Club Nàutic de Sant Antoni de Portmany, a l’illa d’Eivissa, el tradicional Concurs de mel de les Illes Balears 2024, organitzat per la ADS Apícola d’Amics Apicultors d’Eivissa al costat de diferents associacions d’apicultors de les Illes Balears.
Aquest certamen –obert a tots els apicultors que produeixen mel en el territori de l’arxipèlag- té per objecte determinar quines són les millors mels de la comunitat autònoma de les illes Balears de la campanya de producció 2024, així com premiar l’excel·lència en la qualitat dels productors i promoure el consum de mel entre de la població.
De les tres categories premiades, varen ser dues mels d’Eivissa les que es van situar en primer lloc. En la categoria de Primavera es va emportar el primer premio la mel collida per l’apicultor eivissenc José Ribas Sala i en la categoria Tardor va ser l’apicultor eivissenc Pedro Juan Ribas el que va aconseguir la primera posició. En la categoria Original va ser el menorquí Pau Garriga Camps el que va guanyar aquest premi. Cadascun d’ells va rebre un premi de 500 euros. A més, es van atorgar diplomes honorífics a les millors mels de cada illa: Francisco Torres Riera a Formentera, Pedro Juan Ribas a Eivissa, Tomeu Fullana Ferrer a Mallorca i Pau Garriga Camps a Menorca.

El Jurat va estar format per 14 membres: representants de les diferents associacions, persones rellevants del món de l’apicultura i altres convidats de l’àmbit cultural, gastronòmic i institucional de l’illa d’Eivissa. Els assistents i el públic van poder gaudir també de la ponència “Veuen a provar la mel de les illes Balears” a càrrec de l’expert Antoni Anglada i d’un tast de mels.
Aquest esdeveniment, que compta amb el suport i finançament per part de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i del Consell Insular d’Eivissa, així com de la col·laboració del Club Nàutic de Sant Antoni, és una oportunitat per a celebrar la biodiversitat i el valuós rol de les abelles en el nostre món i la seva aportació en la preservació dels ecosistemes.