Balears Vadevi
Concurs de mel de les Illes Balears 2024

El cap de setmana passat, els dies 13 i 14 de desembre, va tenir lloc en les instal·lacions del Club Nàutic de Sant Antoni de Portmany, a l’illa d’Eivissa, el tradicional Concurs de mel de les Illes Balears 2024, organitzat per la ADS Apícola d’Amics Apicultors d’Eivissa al costat de diferents associacions d’apicultors de les Illes Balears.

Aquest certamen –obert a tots els apicultors que produeixen mel en el territori de l’arxipèlag- té per objecte determinar quines són les millors mels de la comunitat autònoma de les illes Balears de la campanya de producció 2024, així com premiar l’excel·lència en la qualitat dels productors i promoure el consum de mel entre de la població.

De les tres categories premiades, varen ser dues mels d’Eivissa les que es van situar en primer lloc. En la categoria de Primavera es va emportar el primer premio la mel collida per l’apicultor eivissenc José Ribas Sala i en la categoria Tardor va ser l’apicultor eivissenc Pedro Juan Ribas el que va aconseguir la primera posició. En la categoria Original va ser el menorquí Pau Garriga Camps el que va guanyar aquest premi. Cadascun d’ells va rebre un premi de 500 euros. A més, es van atorgar diplomes honorífics a les millors mels de cada illa: Francisco Torres Riera a Formentera, Pedro Juan Ribas a Eivissa, Tomeu Fullana Ferrer a Mallorca i Pau Garriga Camps a Menorca.

Imatge del Concurs de mel de les Illes Balears 2024 / M.J.A.
Imatge del Concurs de mel de les Illes Balears 2024 / M.J.A.

El Jurat va estar format per 14 membres: representants de les diferents associacions, persones rellevants del món de l’apicultura i altres convidats de l’àmbit cultural, gastronòmic i institucional de l’illa d’Eivissa. Els assistents i el públic van poder gaudir també de la ponència “Veuen a provar la mel de les illes Balears” a càrrec de l’expert Antoni Anglada i d’un tast de mels.

Aquest esdeveniment, que compta amb el suport i finançament per part de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i del Consell Insular d’Eivissa, així com de la col·laboració del Club Nàutic de Sant Antoni, és una oportunitat per a celebrar la biodiversitat i el valuós rol de les abelles en el nostre món i la seva aportació en la preservació dels ecosistemes.

Més notícies
L'objectiu de la formació era difondre la versatilitat del producte i les seves característiques singulars/IGP Ametlla de Mallorca
L’Ametlla de Mallorca a la cuina de l’IES Juníper Serra (I)
Iniciam una minisèrie amb les receptes que proposen les professores de Cuina i Rebosteria d'aquest institut de Formació Profesional
El dia de matances al Molí de Can Roca és un dia de festa/Joan Margenats
Una jornada de matances amb els Tastavins de Manacor
A les perxes del Molí de Can Roca ja hi ha les llonganisses, les sobrassades i els botifarrons que tastarem la Revetlla de Sant Antoni
Cítrics arribats des de Sud-àfrica i Perú presenten rastres d'aquestes substàncies prohibides/CAIB
Agricultura troba 8 productes importats amb pesticides il·legals
Originaris de països tercers, presenten rastre de fitosanitaris prohibits a la UE que els pagesos illencs no poden emprar
A la presentació es varen poder tastar una dotzena de referències d'olis inscrits a la DO Oli de Mallorca/CR
L’oli novell és aquí: Al pot petit hi ha la bona confitura!
La DO Oli de Mallorca ha presentat els Olis d’Oliva Verge Extra d’aquesta campanya escassa però d'excelent qualitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa